Dikkat! Devletten 1.150 TL Kira Yardımı Desteği! Kiracılara Kentsel Dönüşüm Para Yardımı Sürüyor

Kiracılara devlet tarafından ödenek kira yardımı desteği paraları arasında yer alan kentsel dönüşüm kira yardımı 2020 ödemeleri tüm hızı ile sürüyor.
Dikkat! Devletten 1.150 TL Kira Yardımı Desteği! Kiracılara Kentsel Dönüşüm Para Yardımı Sürüyor

Kiracılara devlet tarafından ödenek kira yardımı desteği paraları arasında yer alan kentsel dönüşüm kira yardımı 2020 ödemeleri tüm hızı ile sürüyor. Evini kentsel dönüşüme vererek yeniletmek isteyen kişilere bu süreçte kira ödemeleri nedeni ile mağdur olmamalarını sağlamak amacı ile yapılan destek ödemesi için 2020 zammı beklenirken devam eden ödemelerde en düşük 715 lira, en yüksek 1.150 TL kira yardımı devlet desteği ödemesi yapılıyor. Detaylar haberimizde...

Devletin kira yardımları arasında yer alan kentsel dönüşüm kira yardımı ödemleeri tüm hızı ile devam ediyor.



KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 2020 KAÇ LİRA?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödenen kentsel dönüşüm kira yardımı şehirlere göre belirlenmektedir.



Dikkat! Devletten 1.150 TL Kira Yardımı Desteği! Kiracılara Kentsel Dönüşüm Para Yardımı Sürüyor



Kentsel dönüşüm kira yardımı en yüksek Ankara, İstanbul ve İzmir illeri için 1,150 TL olarak ödenirken en düşük kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük ve Kilis illerinde illerinde 715 lira olarak ödenmektedir.



Diğer illerde ise yukarıda ki listeden de ulaşabileceğiniz gibi kentsel dönüşüm kira yardımı 810 lira, 905 lira ve 995 lira olarak ödenmektedir.



KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?



Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu için: Kimlik belgesi, Adres belgesi, yıkılan riskli yapının güncel taşınmaz kaydı, riskli yapının yıkıldığını gösteren belge ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu riskli yapının bağlı olduğu il ve ilçelerde yer alan bakanlıklara ya da müdürlüklere yapılmaktadır.



Bavurusu onaylanan kişilere 18 aylık kira yardımı ödemesi yapılmaktadır.



Emlak365.com