DSİ Genel Müdürlüğü imarsız arsa satışı yapıyor! 93.110 TL tahmini bedelle ihaleye çıkarılacak

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) Erzurum'da bulunan 3 adet imarsız arazi satışı için ihale düzenleyeceğini açıkladı. Arsalar için belirlenen muhammen bedeller 93.110 TL'den başlıyor.
DSİ Genel Müdürlüğü imarsız arsa satışı yapıyor! 93.110 TL tahmini bedelle ihaleye çıkarılacak

Emlak365.com - Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuru; Erzurum ili Merkez ilçesi Yoğurtlu Mahallesinde yer alan araziler için geçerli oldu. 3 arsada aynı konumda bulunuyor. İmarsız durumda olan ve 796 m2, 269 m2 ve 465 m2 büyüklükte olan arsalar için fiyatlar 274 bin TL, 92 bin TL ve 160 bin TL olarak ilan edildi.

Kurum; Basın İlan Kurumu üzerinde yer alan arsa satış ihale duyurusunda; "Aşağıda tapu kaydı ve nitelikleri belirtilen taşınmaz malların satış ihalesi hizasında gösterilen tarih ve saatte 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne Ait Taşınmaz Mal Satışı ve Kiraya Verilmesine Ait Yönetmelik hükümlerine göre “Açık Teklif Usulü” ile DSİ 8. Bölge Emlak ve Kamulaştırma Şube Müdürlüğünde yapılacaktır." açıklamasında bulundu.

ERZURUM MERKEZ'DE 796 M2, 269 M2 VE 465 M2 BÜYÜKLÜKTEKİ ARSALAR SATILACAK

DSİ 8. Bölge Müdürlüğünden yayımlanan duyuruya göre; satış işlemleri açık teklif usulü ile olacak. Arsaları almak isteyenler her bir arsa için ayrı ayrı başvuru yapabilecekler. İsteyen tek bir arsa isteyenler üç arsanın tamamı başvuru yapabilecekler. Başvuru işlemlerini 8. Bölge Müdürlüğü, Emlak ve Kamulaştırma Şube Müdürlüğüne yapacak olan vatandaşlar, daha sonra 25 Mayıs tarihinde ihaleye katılacaklar.

İhale işlemleri kurumun bildirdiği adreste olacak ve katılımcılar tekliflerini sunacaklar. İlan edilen fiyatlar üzerinden tekliflerini açık artırma usulü ile sunan vatandaşların verdikleri teklifler geçilmezse arsaları almaya hak kazanacaklar. Bu saatten sonra kurum ile satış işlemleri tamamlanacak. Ayrıca vatandaşlar kamu arazileri satışlarında sağlanan haklardan bu aşamada yararlanacaklar. KDV vergi ve harç masrafları ile ödemelere dair sağlanan bu haklar arazilerin satışları için hazırlanan şartnamede bildirilmiş durumda.

İhale Başvurularına İlişkin Uyarı

Ön başvuru kılavuzunda arsalar için başvuru yapma hazırlığında olacak vatandaşlar için bir uyarı yapıldı. Başvuru işlemlerinin 8. Bölge Müdürlüğü, Emlak ve Kamulaştırma Şube Müdürlüğü İhale Komisyonu Başkanlığına yapılacağını hatırlatan kurum, isteklilerin geçici teminatı yatırmış olarak kimlikleri ile başvurmaları gerektiğini aktardı. Duyuruda ayrıca gecikme halinde ihaleye iştirak etmenin mümkün olmayacağı vurgulandı.