Dünyanın En Uzun Bisiklet Yolu Türkiye'de Açıldı! Bisiklet ve Yürüyüş Yolları İle Türkiye Dünya Lideri Olmayı Hedefliyor

Bisiklet kullanan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bisiklet ve yürüyüş yolları için özel bir çalışma başlatmıştı.
Dünyanın En Uzun Bisiklet Yolu Türkiye'de Açıldı! Bisiklet ve Yürüyüş Yolları İle Türkiye Dünya Lideri Olmayı Hedefliyor

Bisiklet kullanan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bisiklet ve yürüyüş yolları için özel bir çalışma başlatmıştı. Dünyanın en uzun bisiklet yolu Hatay'da açıldı. 25 kilometre uzunluğa sahip olan yol dünyanın en uzun bisiklet yolu unvanını elde etti. Detaylar haberimizde...

Türkiye bisiklet yolu ve yürüyüş yolları için hazırlamış olduğu projeleri birbiri ardına hayata geçirmeye devam ediyor.



Bunlardan biride Hatay'da planlanan bisiklet yolu projesi oldu. Proje tamamlanırken dünyanın en uzun bisiklet yolu olarak ta kayıtlara geçti.



HATAY BİSİKLET YOLU İLE DÜNYANIN EN UZUN BİSİKLET YOLU UNVANINI ELDE ETTİ



Toplam 10,3 metre genişliğe, 25 kilometre uzunluğu ve 8 metrelik bölümü çift şeritli olarak tasarlanan bisiklet yolu Hataylıları gururlandırdı. Proje sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda dünyanın da en uzun bisiklet yolu olarak unvan elde etti.



DÜNYANIN EN UZUN BİSİKLET YOLUNA SAHİP İKİNCİ ŞEHRİ OLDU



Toplam bisiklet yolu uzunluğuna bakıldığında ise dünyanın en fazla bisiklet yoluna sahip olan ikinci şehri Konya oldu.



Dünyanın en fazla bisiklet yoluna sahip olan şehri New York olurken Türkiye'nin son projeleri ile toplam miktarını büyük bir hızla arttırmaya devam ettiği görüldü.



Konu hakkında hatırlanacağı üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Edirne'den Hakkari'ye bisiklet yolu projemiz var. Konya ilk örneğini hazırladı. 3 bin kilometre bisiklet ve 3 bin kilometre yürüyüş yollarını hazırladık. Etaplar halinde tamamlayacağız. Projeyi yaptığımızda bir uçtan bir uca güvenli gidilecek. İstediği yerde duracak, dinlenecek" açıklamalar ile etaplar halinde projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini dile getirmişti.



Emlak365.com