Dünyanın En Yüksek Üçüncü Barajı Olacak Olan Yusufeli Barajı'nda 214 Metre Yüksekliğe Ulaşıldı

Tamamlandığında Türkiye'nin birinci dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nda 214 metrelik gövde yüksekliğine ulaşıldı.
Dünyanın En Yüksek Üçüncü Barajı Olacak Olan Yusufeli Barajı'nda 214 Metre Yüksekliğe Ulaşıldı

Tamamlandığında Türkiye'nin birinci dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nda 214 metrelik gövde yüksekliğine ulaşıldı. Türkiye'nin önemli yatırımlarından olan Yusufeli Projesi ile alakalı olarak Devlet SU işleri 26. Bölge Müdürlüğü açıklama yaptı.

Türkiye'nin en önemli yatırımlarından birisi olarak değerlendirilen Artvin Yusufeli Barajı ile alakalı olarak bilgilendirme yapıldı. Yapımı büyük bir hızla devam eden ve tamamlandığında Türkiye'nin en büyük yükseliğe sahip barajı olacak olan Yusufeli Barajı aynı zamanda dünyanın en büyük yüksekliğe sahip üçüncü barajı olacak.



YUSUFELİ BARAJI'NDA ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR



Yusufeli Barajı'ndaki çalışmalar ile alakalı olarak Devlet Su İşleri 26. Bölge Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre Yusufeli Barajı ve HES Projesi'nde gövde betonu dökülmesine yönelik yürütülen çalışmaların devam ettiği belirtildi.



214 METRELİK GÖVDE BETONU DÖKÜLDÜ



Şu anda 214 metreyi bulan baraj gövde uzunluğu ile alakalı bilgi verilen açıklamaya göre toplam 3 milyon 219 bin 656 metreküp beton döküldü. DSİ'nin açıklamasında Yusufeli barajının toplam gövde uzunluğunun 275 metreye çıkacağı belirtildi.



TÜRKİYE'NİN ENERJİ ÜRETİMİNE BÜYÜK DESTEK VERECEK



Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen dev barajın yılda 1 milyar 888 milyon kilovatsaat enerji üretimine olanak sağlayacağı bildirildi.



Emlak365.com