e-Devlet'ten ödeme yapmak için son 5 gün kaldı! Evi, arsası olanlara son uyarı

E-Devlet sistemi üzerinden birçok işlem bankalara ya da ilgili kurumlara gitmeden gerçekleştirilebiliyor. Son ödeme gününe 5 gün kalan emlak vergisi ödemeleri için vatandaşlara son uyarı yapıldı.
e-Devlet'ten ödeme yapmak için son 5 gün kaldı! Evi, arsası olanlara son uyarı

Evi, arsası ya da farklı bir gayrimenkulü bulunanlar için son uyarı yapıldı. Emlak vergisi ödemelerinin 31 Mayıs'a kadar ödenmesi gerekiyor. Bu sebeple gayrimenkulü olan vatandaşların bu tarihe kadar ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Ayrıca bazı kişilerin bu ödemeyi yapmalarına da gerek kalmıyor.

Ev hanımları, işsiz, şehit yakını, gazi, emekli ve dul vatandaşların emlak vergisi ödeme yükümlülüğü bulunmuyor. Bu kişiler belirli şartlar dahilinde emlak vergisinden muaf tutulmaktadır.

Son 5 gün! Ödemenizi hemen e-Devlet'ten yapabilirsiniz

Evi, arsası ya da işyeri gibi gayrimenkul sahibi olan kişiler için emlak vergisinde son 5 güne girildi. Emlak vergisi ödeme işlemleri e-Devlet ya da GİB üzerinden yapılabiliyor. 31 Mayıs 2022 tarihine kadar ödemesi yapılabilecek emlak vergisi için yükümlü olan kişilerin son günü geçirmeden mutlaka ödemeleri yatırması gerekiyor.

Emlak vergisi ödemelerini e-Devlet sistemi üzerinden yapmak isteyenlerin evden çıkmalarına gerek kalmadan birkaç dakika içerisinde işlemlerini gerçekleştirmeleri mümkün oluyor.

E-devlet üzerinden emlak vergisi borcunu ödemek için e-Devlet sisteminden Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Borcu Sorgulama bölümüne girilmesi gerekiyor. Buraya gerekli bilgileri irdikten sonra adınıza çıkan emlak vergisi tutarını öğrenebilir ve sonrasında ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

1 Mart tarihine başlayan emlak vergisi ilk taksit ödemelerini aynı zamanda Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden ya da taşınmazın bulunduğu belediyeye giderek bizzat yapabilirsiniz.

Burada dikkat edilmesi gereken husus, 31 Mayıs tarihinin geçirilmemesi ve de eğer ki ev hanımı, işsiz, şehit yakını, emekli, gazi ya da dul iseniz bu vergiden muaf tutulduğunuzu bilmeniz olacaktır.