Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan Konut Fiyatlarına Zam Açıklaması

Ünlü Ekonomist Tunç Şatıroğlu konutta KDV oranlarına indirim haberlerinin yeni zam dalgasının habercisi olacağını söyledi.
Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan Konut Fiyatlarına Zam Açıklaması

Emlak sektörünün yeni gündem maddesi konutta KDV düzenlemesi. Halen uygulamada olan sistem kapsamında konutta KDV oranları yüzde 1, yüzde 8 ve yüzde 18 olarak uygulanıyor. Basında yer alan düzenleme iddialarında ise bu oranların yeniden düzenlemesi, sadeleştirilmesi ve indirim yapılması bekleniyor. Emlak sektöründe yeni bir heyecana neden olan indirim haberlerinin ardından ise sektör içine yönelik değerlendirmeler geldi.

KONUT FİYATLARINA ZAM MI YAPILACAK?

Konut satışlarına yönelik KDV düzenlemesi haberlerine ilişkin ekonomist Tunç Şatıroğlu açıklamalarda bulundu. Söz konusu düzenleme kapsamında sektör içinde nasıl bir hareket olacağını değerlendiren Şatıroğlu, indirimlerin fiyatlarda yeni zammın habercisi olabileceğini iddia etti. ,

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Ünlü Ekonomist konut sektörü beklentisine ilişkin "KDV indirimi konuşulmaya başlandığına göre konut fiyatlarına çok yakında zam gelmesini bekliyorum. Zaten Ekim ayında yaptığım videoda eğer konut alacaksanız ve imkanınız varsa şimdi alın diye uyarmıştım." ifadelerine yer verdi.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan Konut Fiyatlarına Zam Açıklaması

Şatıroğlu, Ekim 2021 döneminde Youtube üzerinden yayınladığı değerlendirme videosunda, konut alımları için uygun bir zaman dilimi olduğunu ve 2021 sonu ile 2022 yılı ilk dönemlerinde fiyatların artabileceği tahmininde bulunmuşu.