Ekrem İmamoğlu'ndan Çok Sert Kanal İstanbul Tepkisi! Karşısındayız, Hukuki Süreci Başlatacağız

Kanal İstanbul Projesinde arazilerin imar durumlarının kesinleşmesine ilişkin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan çok sert açıklama geldi. İmamoğlu Kanal İstanbul Projesinin engelleneceğini söyledi.
Ekrem İmamoğlu'ndan Çok Sert Kanal İstanbul Tepkisi! Karşısındayız, Hukuki Süreci Başlatacağız

Son günlerde basında yeniden yer alan Kanal İstanbul Projesine ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama geldi Ekrem İmamoğlu, İstanbul Ataşehir'de yer aldığı bir etkinlik sonrasında basın mensuplarıyla konuştu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İmamoğlu, mobese iddialarına değindi ardından Kanal İstanbul Projesinin imar düzenlemesine tepki gösterdi.

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NDAN SERT KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

Ekrem İmamoğlu basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamasının başında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Kanal İstanbul çevresine kurulacak Yenişehir'in ilk üç etabı için başlattığı tapu süreci hakkında konuştu. Daha sonra birçok sosyal medya mecrasında Ürdünlülerin kurduğu bir pazarlama şirketinin müşterilerine müjde vermek üzere çektiği videoya değinen İmamoğlu, süreci yakından takip ettiğini söyledi.

Kanal İstanbul Projesine, "Beton İstanbul" tanımlamasında bulunan İBB Başkanı İmamoğlu tüm gerekli değerlendirmelerin yapılacağını ve hukuki sürecin başlatılacağını ifade etti.

Kanal İstanbul Projesi hakkında "Bu bir rant projesidir" diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu içinden geçecek tankerin, boğazı tehdit eden unsurların bertaraf edilmesi ile uzaktan yakından ilgisi olmadoğını iddia etti. Ürdünde çıkan video hakkında da konuşan ve sert tepki gösteren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı.

"Hatırlarsanız en üst perdeden şu söylenmiştir: ‘Güzergahını bile paylaşmıyoruz. Çünkü buradaki arsa rantına izin vermeyeceğiz.' Güzergahının paylaşılmadığı doğru. Ama kime? Topluma, vatandaşa. Ama birileriyle paylaşıldığı da bugün ortaya çıkıyor. Ama Ürdün’deki emlakçı ama başka ülkelerdeki bu işten para kazanan kişiler ve bunların çoğu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da değil."

İmamoğlu konuşmasının devamında bu noktada aracılar da olduğunu ve bu aracıların kim olduğunun tespit edilmesi gerektiğini söyledi. İmamoğlu ayrıca bu komisyoncular, bu devlet görevlileri, bu işe aracıl eden pazarlamacılık yapanlar kim diye sordu.

SİYASİ ÖMÜRLERİ YETMEYECEK İDDİASI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu projenin engelleneceğini söylerek Kanal İstanbul hakkında "Bunu engelleyeceğiz. Siyasi ömürleri buna yetmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti’nin dönüşüm hikayesinin en önemli göstergesi olacaktır; Kanal İstanbul’a karşıtlık. Beton kanal projesine karşıtlık. Bir avuç insanın hem de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan bir avuç insanı zengin etme projesine karşıtlık." ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin sözlerini ise projenin ve yaşananların karşısında olunduğunu, hukuki sürecin devam ettiğini söyleyerek tamamladı.