Elazığ Depreminin Yaraları Sarıldı! Enkaz, Yerini Göl Manzaralı Evlere Bıraktı

2020 yılında meydana gelen Elazığ depremi sonrasında depremin yaraları hızla sarılıyor. Daha önce enkaz yığınına dönüşen bölgede şimdi göl manzaralı evler yer alıyor.
Elazığ Depreminin Yaraları Sarıldı! Enkaz, Yerini Göl Manzaralı Evlere Bıraktı

Elazığ'da 20 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde 41 kişi hayatını kaybetmiş, 25 binden fazla konutta hasar dörmüştü. Arama çalışmalarının sonlanmasının ardından yıkılan binaların enkazı kaldırıldı, risk oluşturan binalar da yıkılarak birçoğunun yerine yenileri yapıldı.

TOKİ, kentte hasar gören ve yapılması kararlaştırılan 23 bin 677 konutun 18 bin 277'ini tamamlayarak tamamına yakınınıu hak sahiplerine teslim etti. Kalan 2 bin 987 konutun yapımına ise halen devam ediliyor.

GÖL MANZARALI EVLER İNŞA EDİLDİ

Depremin merkez üssü Sivrice'de yıkılan ve hasar gören konutlar yeniden inşa edildi. Yeni konutlar ilçeye modern bir görünüm kazandırırken, karşısında bulunan göl manzarası da dikkatleri çekiyor.

TOKİ burada 2 ve 3 katlı 305 konut, 86 iş yeri il 2 caminin yapımını 15 ayda tamamlayarak hak sahiplerine teslim etti. Konutların etrafında iş yerleri, çocuk parkları ve camiler de yer alıyor. Tektonik Hazar Gölü'nün yanında bulunan Sivrice, inşa edilen konutlar ile yepyeni bir görünüme sahip oldu.

Elazığ Depreminin Yaraları Sarıldı! Enkaz, Yerini Göl Manzaralı Evlere Bıraktı

BÖLGEDE KİRALAR ARTTI

Depremin 2'nci yılı geride kalırken halen konteyner kentlerde yaşayan aileler bulunuyor. Verilere göre şu an konteyner kentlerde 1.228 aile yaşıyor. Bunlardan 953'ü daha önce kirada oturan ve evleri depremde yıkılan ailelerden oluşuyor.

Bölgede kira fiyatlarının artması nedeniyle kiralık ev bulamayan aileler, yaşadıkları zor durum için yardım talep ediyor. Konteyner kentte yaşamını sürdüren bir kadın, deprem sırasında oturduğu kiralık evi yıkıldığını, bir süre kira yardımı alıp konteyner kente yerleştirildiklerini söyleyerek, ''Ev sahiplerine devlet ev yapıp verdi, biz ortada kaldık. Kiralık ev yok, olan da çok pahalı'' diyerek yetkililerden çözüm yolu bulmalarını istedi.