Emekliler konut kredisi çekerek devlette ait lojmanları alabilir mi?

Emekliler lojman başvurusunu konut kredisi çekerek yapabilirler mi? Lojman alımlarında konut kredisi kullanım şartları ve sunulan taksit imkanları.
Emekliler konut kredisi çekerek devlette ait lojmanları alabilir mi?

Yıllarca çalışmış ve ev sahibi olamamış olan emekliler için TOKİ Başkanlığı'nın konut satış ilanları bulunuyor. Ancak dönem dönem gelen bu ilanları kaçıran emekliler taksitle ev alabilecekleri fırsatları değerlendirmek istiyorlar. Son dönemlerde bu alanda en çok tercih edilen yöntemlerden birisi de konut kredisi ile lojman alımları.

EMEKLİLER İÇİN KONUT KREDİSİ İLE LOJMAN ALIMI

Emekliler için lojman alımlarında konut kredisi kullanımı mümkün. Burada önemli olan nokta lojman satış ihalesine katılım sağlanması ardından bankanın konut kredisi için onay vermedi. Bu şartların sağlanması durumunda emekliler hem daha ucuz fiyata hemde taksitle ev alma imkanı elde edecekler.

Ucuz Lojman Nasıl Alınır?

Kamu kurumları, milli emlak müdürlükleri ve belediye başkanlıklarına ait olan binalar veya daireler tek tek satışa çıkarılır. Bu daireler için bir muhammen bedel açıklanır. Bu bedel emlak konutlara göre çok daha ucuz olur. İhaleye katılan tüm herkes bu teklif fiyatı üzerinden kendi önerdiği rakamı iletir. Açık artırma usulü ile yapılan ihale sürecinin sonunda en yüksek teklifi veren konutu almaya hak kazanır. Sürecin sonunda ihaleye katılım az olur teklif veren kişi sayısı çok olmazsa ilk belirlenen muhammen bedel üzerinden lojmanlar alınır.

Konut Kredisi

Milli Emlak Müdürlükleri yüzde 25 oranında peşinat ve geri kalan tutarı 24 ay vade ile ödeme imkanı sunuyor. Ancak ödemeleri 120 ay vade ile yapmak isteyenler lojman kredisi için bankalara başvuru yapacaklar. Başvuru sonunda bankaların onay vermesi durumunda kredi çekilerek lojman alımı mümkün olur. Burada bankaların faiz oranları çok önemli bir maliyet etmenidir.