Emlak Konut orta gelir kampanyası açıklanıyor!

TOKİ'nin alt gelir grubu için açıkladığı 250 bin sosyal konut projesi sonrasında gözler Emlak Konut GYO tarafından açıklanacak olan orta gelir grubu konut projseine çevrilmişti.
Emlak Konut orta gelir kampanyası açıklanıyor!

Dar gelirli vatandaşlara yönelik olarak başlatılan 250 bin sosyal konut projesi başvuru rekoru kırarken TOKİ'nin alt gelir grubu projesi sonrasında yeni kampanya duyurusu gelmişti. Orta gelir grubu kişilere yönelik olarak başlayacak olan kampanyada Emlak Konut öncülük yapacaktı. 

Hatırlanacağı üzere Emlak Konut GYO tarafından daha önce de 2 kez konut seferberliği kampanyası başlatılmış, ev sahibi olmak isteyen orta gelir grubuna yönelik stokta olan sıfır konutlar satışa sunulmuştu. O dönem kampanyalarda kamu bankaları 1 seneye kadar ertelemeli düşük faizli kredi desteği sağlayarak destek sağlamışlardı. 

EMLAK KONUT GYO VE TOKİ ORTA GELİR GRUBU KONUT PROJESİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yeni konut kampanyasına yönelik olarak beklentiler her geçen gün artarken konu hakkında son açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılmıştı. Bakan Kurum düzenlemede sona geldiklerini ve Aralık ayı sonuna kadar kampanyayı duyuracaklarını dile getirmişti. 

Bakan Kurum yaptığı açıklamasında "Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile birlikte yürüttüğümüz orta ve orta üstüne hitap eden bir projemiz var. Orta gelire Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de yaşayan memur kardeşlerimize bu imkanı tanıyalım istiyoruz. Toplumumuzun tüm kesimini kapsayacak bu projemizin, bu yeni konut hamlemizin tüm detaylarını artık tamamladık. İnşallah yıl sonu, 2023’ün başı itibarıyla bu projemizi de aziz milletimizle paylaşacağız ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına hız kesmeden destek olmaya devam edeceğiz" diyerek projede hiç evi olmayanlara pozitif ayrımcılık yapacaklarını dile getirdi.