Emlak Krizi Dünya'ya Sıçradı! Belçika'da Emlak Fiyatlarında Artış Yaşanıyor

Avrupa'da emlak fiyatlarının en düşük olduğu ülkelerden biri olan Belçika'da beklenmeyen bir fiyat artışı yaşanıyor. Belçika, emlak fiyatları artışında ikinci sırada.
Emlak Krizi Dünya'ya Sıçradı! Belçika'da Emlak Fiyatlarında Artış Yaşanıyor

Türkiye'de emlak sektöründe fiyatlar artarken aynı sorun dünya çapında yaşanıyor. Belçika'nın en büyük gayrimenkul satış ve kiralama platformu tarafından açıklanan verilere göre, Mart 2020'den bu zamana kadar Belçika'daki konutların metrekare fiyatı yüzde 11,8 oranında arttı.

EMLAK FİYAT ARTIŞI DÜNYAYA SIÇRADI

Avrupa'da gayrimenkul fiyatlarının en düşük olduğu ülkelerden biri olan Belçika'da, emlak fiyatları metrekare başına ortalama 2.169 euro oluyor. Bu fiyatlar İngiltere'de 3 bin 658 Euro, Almanya'da 3 bin 66 euro, Fransa'da 3 bin 66 Euro olurken İspanya'da bin 824 euro ve İtalya'da bin 684 euro olarak şekilleniyor.

Almanya metrekare fiyat artışında yüzde 23,5 oranı ile en hızlı artışın görüldüğü ülke olurken, Belçika ise yüzde 11,8 ile ikinci Avrupa ülkesi oldu.

Belçika metrekare fiyatında her ne kadar büyük Avrupa ülkelerinden ucuz olsa da ülkede emlak fiyatları her geçen gün artıyor. Pandeminin patlak verdiği zamandan bu yana yüzde 11,8 oranında yaşanan artış, konut fiyatlarını bir hayli yükseltti.