Emlak sektörü belirsizliğe hapsoldu! 6 ay sonra fiyatların ne olacağını kimse bilmiyor

Konut fiyatlarındaki artış hem vatandaşları hem de emlak sektörünü belirsizliğe sürükledi. Emlakçılar, fiyatların ilerleyen dönemde ne olacağını bilemediklerini söylüyor.
Emlak sektörü belirsizliğe hapsoldu! 6 ay sonra fiyatların ne olacağını kimse bilmiyor

Türkiye genelinde Ekim ayından bu yana konut fiyatları artıyor. Satılık konutta metrekare fiyatı bir yıl içerisinde yüzde 134,3 oranında artışla 8 bin 656 liraya yükseldi. Büyükşehirlere bakıldığında ise oranlar ve fiyatlar katlanarak artıyor.

Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan, konut fiyatları hakkında değerlendirme yaptı.

'' Altı ay sonra fiyatların ne olacağını bilemiyoruz ''

TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan, piyasanın istikrarsız olduğunu, altı ay sonra fiyatların ne olacağını bilmediklerini söyleyerek '' Bu fiyatlar geriye gitmez '' ifadesini kullandı. Kiralık ev ilanları üzerinden yapılan hesaplamalarda, kira artış oranlarının İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere yıllık yüzde 100'ün üstüne çıktığını söyleyen Taylan, büyükşehirlerde kira fiyatlarının asgari ücretin üstüne çıktığını söyledi.

'' Böyle bir şeyi hayatımda görmedim ''

TEMFED Başkanı Taylan, konut fiyatlarındaki fahiş artışlara rağmen vatandaşların konut taleplerinde herhangi bir azalma olmadığını söyledi ve böyle bir durumu 40 yıllık sektör hayatında hiç görmediğini sözlerine ekledi.

Konut fiyatlarındaki artışta zirveyi İstanbul yüzde 251 oranı ile göğüslerken vatandaşlar hem kiralık ev bulmakta hem de buldukları evi tutmakta zorluk çekiyor. Emlak sektörünün önde gelen isimleri ise konut fiyatlarındaki artışa rağmen vatandaşların hâlâ konut satın almanın güvenli yatırım aracı olduğunu düşünerek konut almaya devam ettiklerini ifade ediyor. Öte yandan konut fiyatlarının artık ucuzlamayacağı ve geriye dönüşün mümkün olmadığı dile getiriliyor.

Emlak365.com