Emlak Sektörü Konut Satışlarında Gözünü Yeni Rekorlara Dikti! Temmuz Ayında Yeni Rekor Kırılacak Mı?

Düşük maliyetli konut kredileri ile Haziran ayında rekor kıran konut satışlarında yeni hedef olarak yeni rekorlar belirlendi.
Emlak Sektörü Konut Satışlarında Gözünü Yeni Rekorlara Dikti! Temmuz Ayında Yeni Rekor Kırılacak Mı?

Düşük maliyetli konut kredileri ile Haziran ayında rekor kıran konut satışlarında yeni hedef olarak yeni rekorlar belirlendi. Sektör temsilcileri satışların katlanarak devam edeceğini belirterek Temmuz ayında da ciddi bir satış rakamı yakalanacağını söylediler.

Emlak sektöründe düşük maliyetli konut kredilerinin sağladığı pozitif hava gücünü kaybetmeden tkin olmaya devam ediyor. Kamu bankalarının konut kredileri ile şahlanan konut satışları Haziran ayında rekor kırdı. Sektörde şimdi ise gözler Temmuz ayında yeni bir rekorun kırılmasına çevrildi.



EMLAK SEKTÖRÜNDE YENİ REKOR BEKLENTİSİ



Akkuş Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, “Konut satışları konut kredileri ile tarihte görülmemiş bir seviyeye ulaştı. Haziran rakamlarını bir başlangıç olarak değerlendiriyoruz. Temmuz'da konut satışlarında yeni bir rekor bekliyoruz. Gayrimenkul sektörü ile bankacılık sektörleri birbirlerini beslemeye devam edecektir.” dedi.



2020 YILI REKORLARIN YILI OLACAK



Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz da konut satışları ile alakalı olarak bir değerlendirme yaparak, “Konut satışlarındaki rakamlar sektöretaze kan verdi. Artık emlak sektörünü önünü çok daha rahat görebiliyor. Konut satışlarında yaşanan ivmeyıl sonuna kadar bu düzeyde gidecektir. 2020 yılı emlak sektörü için rekorların yılı olacak.” ifadelerini kullandı.



BEKLEYEN KONUT TALEPLERİ HAREKETE GEÇTİ



Fuzul Grup Yönetim kurulu Başkanı Mahmut Akbal da yaşanan gelişmelerle ilgili olarak “Gayrimenkulde beklemede olan bir talep vardı. Konut kredileri ile bu beklemede olan talep harekete geçti. Daha önce ev sahibi olamayan vatandaşlar bu son fırsatı kaçırmayarak ev sahibi oluyorlar. Konut satışları stoklar tükenmeden durmayacaktır.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com