Emlak sektöründe durgunluk yaşanıyor! Sektöre eskisi kadar yatırım yapılmıyor

Ülkede yaşanan ekonomik sorunlar her alanda olduğu gibi emlak sektöründe de etkili oldu. Emlakçılar, sektörde durgunluk yaşandığını belirterek sektöre eskisi kadar yatırım yapılmadığını söylüyor.
Emlak sektöründe durgunluk yaşanıyor! Sektöre eskisi kadar yatırım yapılmıyor

Türkiye'deki ekonomik sebepler nedeniyle birçok sektörde durgunluk yaşanıyor. Bu durgun sektörlerden biri de emlak piyasası olarak öne çıkıyor.

Emlak piyasası, eskisi kadar canlı olmaması nedeniyle zor günler yaşıyor. Emlak piyasasının en canlı olması gereken dönemi durgun geçirdiğini söyleyen emlak danışmanları, 2024 yılı gayrimenkul fiyatlarının artık satıcılar değil alıcılar tarafından belirlendiğini anlatıyor.

haber-ankara-1280720-57.jpg

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE DENGELER DEĞİŞTİ

Türkiye'de son aylarda yaşanan ekonomik sorunlar, neredeyse her sektörü olumsuz yönde etkiledi. Ekonomik sorunlar, emlak sektöründe de durgunluğa neden oluyor. Gayrimenkul sektöründe dengeler değişti. Yaşanan durumdan olumsuz etkilenen emlakçılar ise halkın artık bu sektöre eskisi kadar yatırım yapmadığını ifade ediyor. Emlak danışmanları, konut satışlarının geçen yıla oranla yüzde 25 düştüğünü belirtiyor. Düşüş yaşanması nedeniyle de piyasada ciddi bir durgunluk yaşanıyor.

Yaşanılanlar nedeniyle gelir kaynaklarının etkilendiğini belirten emlak danışmanları, konut satışlarındaki durgunluğun sona ermesi için değişikliklerin yapılmasını istiyor. Bazı emlak danışmanları ise emlak piyasasının faiz oranlarıyla bağlantılı olduğunu, bu durumun değiştiği zaman emlak piyasasının açılacağını anlatıyor.