Emlak sektöründe kira artış sınırı hareketliliği

Emlak sektöründe son günlerde kira artış sınırının kaldırılacağının açıklanması ile önemli bir hareketlilik yaşanıyor. Kira artış sınırının kaldırılacağına ilişkin yapılan açıklamalar sonrası uyarılar da peş peşe geliyor.
Emlak sektöründe kira artış sınırı hareketliliği

Türkiye'de konut kiralarında yaşanan hızlı fiyat artışı ev sahipleri ile kiracılar arasında çeşitli sorunların ortaya çıkmasına neden olurken hükümet konuyla ilgili olarak bir dizi karar almıştı. Kiralarda yüzde 25 oranında bir artış sınırı uygulanmasına karar veren hükümet kanadı, 2 yıldır uygulan kira artış sınırını sonlandıracaklarını ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in temmuz ayı itibariyle kira artış sınırını sonlandıracaklarını açıklaması ile beraber kiracılar kara kara düşünmeye başladı. Konut kiralarında artış sınırının kaldırılacağının açıklanması ile birlikte emlak sektöründe hareketli günler yaşanmaya başladı.

EMLAK SEKTÖRÜNDE KİRA ARTIŞ SINIRI HAREKETLİLİĞİ

Emlak sektörü kira artış sınırının kaldırılacağının açıklanması ile beraber yoğun bir mesaiye başladı. 81 il genelinde emlakçılarda yoğunluk yaşanırken artan kira fiyatlarında nabız yükselmeye devam ediyor.

emlak-sektorunde-kira-artis-siniri-hareketlilig.webp

İnşaat maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle kira fiyatları artarken konut kiralarına yüzde 25 zam sınırlamasının 1 Temmuz itibariyle kalkacağından vatandaşlar da bir an önce kira sözleşmesi imzalamak istiyor. Kira sözleşmesi imzalayacak olan vatandaşlar 1 Temmuz tarihinden önce ev bulmak üzere emlakçıları ziyaret etmeye devam ediyor.