Emlak sektöründe yeni dönem 15 Eylül'de başlıyor! EİDS sistemi geliyor

15 Eylül tarihinde uygulamaya girecek olan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) ile emlak sektöründe yeni dönem başlayacak. Sistem ilk olarak pilot illerde işleyecek.
Emlak sektöründe yeni dönem 15 Eylül'de başlıyor! EİDS sistemi geliyor

Kiralık ve satılık konut fiyatlarında yaşanan yükselişi dizginlemek adına hükümet tarafından alınan tedbirler peş peşe uygulamaya alınmaya devam ederken bunlardan biride EİDS sistemi olarak öne çıkmıştı. Spekülatif fiyat artışlarını önlemek, sahte ilanların önüne geçmek ve kapora dolandırıcılığını engellemek adına hayata geçirilen Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) sistemi için geri sayım başladı. Uygulama 15 Eylül tarihi itibariyle uygulamaya alınacak ve ilk olarak pilot illerde devreye girecek.

HEM İLAN VERENLER HEM İLAN ARAYANLAR KORUMA ALTINA ALINACAK!

Denizli Ticaret Odası (DTO) 13. Meslek Komitesi Başkanı Coşkun Emik, üyelerini ve meslektaşlarını yeni sisteme hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. Emik, "Oda olarak üst düzeydeki temaslarımız ve taleplerimiz doğrultusunda önemli bir düzenlemeye geçiliyor. Bu sistem sektörümüz açısından büyük önem taşıyor ve derleyip toparlayıcı bir unsur olacak" dedi.

Emlak sektörü için yeni bir milat olarak kabul edilecek olan uygulama sayesinde kayıt dışı emlakçılık faaliyetleri engellenmiş olacak. Yine sahte ilan vererek depozito dolandırıcılığı yapan kötü niyetli insanlar da artık vatandaşları mağdur edemeyecek. Kurulan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi ile ev sahipleri e-Devlet üzerinden evlerinin kira ya da satışı için emlakçıya yetki verecekler. Ev için sadece yetki verilen emlakçı ilan girebilecek. Uygulama 1 Ocak 2025 tarihi itibariyle tüm Türkiye'de zorunlu olacak.

Genel Yayın Yönetmeni