Emlak Vergisi Kredi Kartı Taksit Kampanyaları 2019

Emlak Vergisi 2019 ödemeler için bankaların kredi kartı taksit kampanyaları başladı. Kredi kartı ile emlak vergisi ödeme ve emlak vergisi son ödeme tarihi haberimizde...
Emlak Vergisi Kredi Kartı Taksit Kampanyaları 2019

Emlak Vergisi 2019 ödemeler için bankaların kredi kartı taksit kampanyaları başladı. Kredi kartı ile emlak vergisi ödeme ve emlak vergisi son ödeme tarihi haberimizde...

Emlak Vergisi ödemeleri 1 Mart 2019 tarihi itibari ile başlarken 31 Mayıs 2019 tarihi itibari ile sona erecek.



Emlak Vergisi 2019'da Ne Kadar Artacak?



Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:74 ile belirlenen yeniden değerleme oranı yüzde 23,73 oldu.



Yayımlanan tebliğde "2018 yılı için yeniden değerleme oranı %23,73 (yirmi üç virgül yetmiş üç) olarak tespit edilmiş ve 30/11/2018 tarihli ve 30611 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 503) ile ilan edilmiş bulunmaktadır" ifadelerine yer verildi.



2017 Yılında Yapılan Takdirler Nedeniyle 2018 Yılında Mükellefiyeti Başlayanların 2019 Emlak Vergi Değeri Hesaplaması Örnekleri



Yayımlanan yeni tebiğin 3. maddesinde "(1) 2017 yılında yapılan takdirler nedeniyle bina ve arazi vergisi mükellefiyeti 2018 yılından itibaren yeniden başlamış bulunmaktadır.



(2) Bu mükelleflerin bina, arsa ve arazilerinin 2019 yılı vergi değerleri, 2018 yılı vergi değerlerinin, bu yıla ait yeniden değerleme oranının yarısı olan (%23,73/2=) %11,865 (on bir virgül sekiz yüz altmış beş) oranında artırılması suretiyle bulunacak tutarlar olacaktır" ifadelerine yer verildi.



Kimler Emlak Vergisi Öder, Kimler Emlak Vergisi Ödemez?



Türkiye sınırları içerisinde taşınmazı bulunan ve emlak vergisi muafiyeti hakkında yararlanamayan herkes emlak vergisi ödemekle yükümlüdür. Emlak vergisi ödemelerinin mutlaka belirlenen tarihler içerisinde yapılması gerekiyor. Aksi durumda kişi gecikmeye düştüğü için yüzde 1,40 oranında emlak vergisi gecikme faizi ödemekle yükümlü kalıyor. Bu nedenle taşınmaz sahiplerinin emlak vergisi ödeme tarihi duyurularını yakından takip etmeleri gerekiyor.



Emlak Vergisi Kredi Kartı İle Ödenir Mi?



Evet, kredi kartı ile emlak vergisi ödemesi yapılabilmekte olup, belediyelerin e belediye hizmet siteleri üzerinden ve bediyelerin tahsilat servisleri üzerinden bu ödemeler yapılmaktadır.



Emlak Vergisi 2019 Kredi Kartı Taksit Kampanyaları



Henüz son ödeme tarihi için sürenin fazla olması nedeni ile bankalar kredi kartı kampanyalarını açıklamazken 2019 yılına ait olan kredi kartı ile emlak vergisi ödeme duyuruları yayımlandıkça sitemize eklenerek yazımız güncellenecektir. Bu nedenle sitemizi takip ederek güncel kampanyalar hakkında bilgi edinebilirsiniz.



2018 yılında Akbank Axess kredi kartı, Yapı Kredi Bankası World Kredi Kartı ve Garanti Bonus kredi kartı ile emlak vergisi kredi kartı taksit imkanı sunulmuştu. Bu senede bu 3 bankanın ilerleyen günlerde mutlaka kredi kartı kampanyaları düzenleyecektir. Bu ilanları sizlere haberimiz üzerinden aktaracağız.



Haber Kaynağı: Emlak365.com