Emlakçılar, Gayrimenkul Satış Danışmanları Dikkat! İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik Değişti

Türkiye korana virüs salgını sonrası yeni normale geçiş dönemine adapte olmaya çalışırken yayımlanan genelgeler ile pek çok yeni düzenlemede geliyor.
Emlakçılar, Gayrimenkul Satış Danışmanları Dikkat! İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik Değişti

Türkiye korana virüs salgını sonrası yeni normale geçiş dönemine adapte olmaya çalışırken yayımlanan genelgeler ile pek çok yeni düzenlemede geliyor. Bunlardan biri de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik oldu. Yeni yönetmelik ile emlakçılık yapan kişiler ile emlak ve gayrimenkul ofisleri için de sosyal mesafe ayarı hayata geçiriliyor. Detaylar haberimizde...

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 2626) 9 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete ile hayata geçirildi.



Emlak ofisi olarak kullanılan işyerleri bundan sonra en az 20 metrekare büyüklüğe sahip olacak. Aynı işyerinde birden fazla işletmeci bulunması durumunda ise her işletmeci için en az 5 metrekare daha bu ölçüye ilave edilecek.



EMLAK OFİSLERİ BÜYÜYECEK, SOSYAL MESAFE KORUNACAK!



Açıklanan karar kapsamında emlak ofisleri genelgenin yürürlüğe girmesi ile beraber en az 20 metrekare büyüklüğe sahip olacak.



Aynı işyerinde farklı işletmecilerin bulunması durumunda ise her bir işletmeci için bu alana 5 metrekare daha ilave yapılacak. Alınan karar kapsamında emlak ofisleri artık daha ferah ve geniş tutulacak, kapalı alanlarda sosyal mesafenin korunmasına öncelik verilecek.



Emlakçılar, Gayrimenkul Satış Danışmanları Dikkat! İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik Değişti



Emlak ofislerinin çalışanlar ya da işyeri sahibi tarafından ikamet amaçlı olarak kullanılması da yasaklandı. Bazi emlak ofislerinde oto satışı ya da farklı işlerin yapılması üzerine yeni yönetmelikte taşınmaz ticaretinden başka bir faaliyetin yürütülmesi resmen yasaklandı.



TAPUDA KONUT OLARAK GÖRÜLEN YERDE GALERİ AÇILMAYACAK!



Bakanlık tarafından hazırlanan yeni genelge ile bir düzenlemede oto galeriler için yapıldı. Yeni düzenleme ile tapusunda konut yazan yerlerde oto galeri açılamayacak.



Yine oto galeri olarak açılan binada konut olarak kullanlan başka bir bağımsız bölüm bulunmasına da izin verilmeyecek.



Emlak365.com