Emlakçılardan kira artışı uyarısı

Emlak sektöründe yaşanan gelişmeler vatandaşların gündeminde yer alıyor. Konut ve kira fiyatları hakkındaki gelişmeler yakından takip edilirken son dönemde yaşanan fiyat artışları da emlakçıların bazı endişelerini dile getirmesine neden oldu.
Emlakçılardan kira artışı uyarısı

Pandemi dönemi sonrası emlak sektöründe yaşanan yükseliş grafiğinin son bulması için bekleyiş devam ediyor. Konut ve kira fiyatlarının ateşini düşürecek olan bir çözüm için arayış devam ederken Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, emlak sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

1 Temmuz tarihinden itibaren kira artış oranlarındaki yüzde 25 sınırının aksi bir karar olmaması halinde kaldırılacağını ifade eden Akçam, 1 Temmuz itibariyle kira fiyatlarında artış yaşanabileceğini öngördü. Kira fiyatlarına zam gelebileceği beklentisi üzerine bir değerlendirmede bulunan ATEM Başkanı Akçam, kaçak emlakçıların da denetlenmesi gerektiğini ifade etti.

KİRA FİYATLARI 1 TEMMUZ'DA YÜKSELEBİLİR

Kentsel dönüşüme ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Akçam, kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçmesiyle konut açığının giderileceğini ve yüksek kira sorununun çözülebileceğini öngördüklerini belirtti.

emlakcilardan-kira-artisi-uyaris.webp

Dolayısıyla kentsel dönüşüm için teşviklerin artırılması gerektiğini ifade eden Akçam, inşaat maliyetlerinin düşmesi için de bir takım çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti. Kira artış sınırının bir çözüm olmadığına değinen Başkan Akçam, yetkililerden kira fiyatlarının düşmesi için sundukları çözüm önerilerine de yanıt beklediklerini kaydetti.