Esnaf Odası duyurdu! Depremzedeler için kira komisyonu alınmayacak!

Adana Emlakçılar Esnaf Odası tarafından bugün yapılan açıklama doğrultusunda depremzedelerden kira komisyonunun alınmayacağı duyuruldu.
Esnaf Odası duyurdu! Depremzedeler için kira komisyonu alınmayacak!

Yaşanan deprem felaketinin ardından bir yandan depremden etkilenen bölgelerde hala enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmaları devam ederken bir yandan da depremzedeler için hayatın yeniden normal olabilmesi için çalışmalar da yapılmaya başlandı. Konu hakkında Bakanlık tarafından yapılan yeni açıklamalara göre çalışmaların 10 ilde çalışmaların sürdüğü ifade edilirken diğer yandan da depremzedelerin zorluk yaşadığı durumlar hakkında da kararlar alınmaya başladı. 

Depremin yaşandığı ve yıkımların görüldüğü illerden biri olan Adana'da alınan yeni karar ile birlikte depremzede vatandaşlarda emlakçı komisyonunun alınmayacağı öğrenildi. Konu hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacı ile duyurular gerçekleştirildi. 

DEPREMZEDELERDEN EMLAKÇI KOMİSYONU ALINMAYACAK! 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Ülkü Uçar, "Üyelerimizle ortak aldığımız karar sonucu depremin 3’üncü gününden itibaren komisyon almayacağımızı açıkladı. Çünkü insanlar bir telaşla evlerini tahliye etmek ve güvenli yerlere taşınmak için bizlere yoğun bir şekilde müracaat etti. Ofislerimiz kapalıydı yine de vatandaşa yardımcı olmak adına kiralama yaptık. Evi yıkılan ya da ağır hasar gören depremzededen komisyon almadık, almayacağız" dedi. Bu konuda da yapılması gereken tek şeyin Esnaf Odasına başvuru yapmak olduğu dile getirildi. 

YARDIM YAPMAYA HAZIRIZ! 

Sık sık gündeme gelen artan kira fiyatları konusunda açıklamalarda bulunan Uçar, "Normalde 5 bin TL'ye ev kiralanmak istendiğinde bizim kira komisyonumuz da aynı oranda bir kira bedelidir. Biz bu bedeli depremzede vatandaşlarımız yıkım ya da ağır hasarlı belgesi getirdiği takdirde almayacağız. Afet illerinden olan diğer 11 ilden Adana'ya gelen kişiler de dahil olmak üzere bu insanlarımıza her türlü yardımı yapmaya hazırız" şeklinde yaptığı açıklamalar ile bu şekilde biraz da olsa depremzede vatandaşlara yardımda bulunabileceklerinden bahsetti.