Ev Alacaklar ve Evini Satacaklar İçin Tapu Harcı ve Emlakçı Komisyonu 2020 Kaç Lira, Konut Kredisi Kaç Günde Çıkar?

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında yapılan büyük indirim ile konut satış rakamları rekor oranda arttı.
Ev Alacaklar ve Evini Satacaklar İçin Tapu Harcı ve Emlakçı Komisyonu 2020 Kaç Lira, Konut Kredisi Kaç Günde Çıkar?

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında yapılan büyük indirim ile konut satış rakamları rekor oranda arttı. Artan talep ile beraber ev almak hem de evini satmak isteyen kişiler konut kredisi onay süreci, ekspertiz süresi, tapu harcı ve emlakçı komisyonu 2020 için merak edilen soruların yanıtları haberimizde...

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank konut kredisi faiz oranlarında yapılan tarihi indirim ve 1 sene ertelemeli kredi kullanma imkanı sunulması vatandaşın konuta olan talebini arttırdı.



EV SATIN ALIRKEN TAPU HARCI MASRAFLARI KAÇ LİRA?



Konut alan kişilere yönelik olarak yapılan kredi faiz oranları indirimi hamlesi sonrası konuta talep rekor oranda arttı.



Ev satın almak ve evini satmak isteyen kişilerin merak ettikleri konuların başında tapu harcı 2020 rakamları yer alıyor. Ev almak ve evini satmak isteyen kişilerin ödemiş oldukları masraflardan biri de tapu harcıdır.



Tapu harcı 2020 yılında ev almak isteyen kişilden yüzde 2 ve evini satmak isteyen kişiden yüzde 2 olmak üzere toplamda yüzde 4 olarak tahsil edilmektedir.



Yani 200 bin liralık bir konut için 4 bin lira alıcı ve 4 bin satıcı olmak üzere toplam 8 bin lira tapu harcı ödemesi yapılmaktadır.



EV ALIRKEN / SATARKEN TAPU HARCINI KİM ÖDER?



Tapu harcı ödemesi taraflar eşit olarak ödeme yapmaktadır. Ev alırken tapu harcı yüzde 2 olarak alıcı ve satıcı tarafından toplamda yüzde 4 olarak tahsil edilir.



Söz konusu rakam tarafların anlaşması halinde tek bir kişi tarafından ödenebilir.



EMLAKÇI KOMİSYONU 2020 NE KADAR?



Emlakçılar tarafından konut satışı karşılığında komisyon satış bedelinin yüzde 2'si olarak tahsil edilir.



KONUT KREDİSİ ONAYI VE EKSPERTİZ RAPORU KAÇ GÜNDE ÇIKAR?



Bankalarda yaşanan yoğunluğa bağlı olarak değişmekle beraber bir haftalık süre içerisinde işlemler tamamlanmakta en geç 10 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır.



Emlak365.com