Ev alırken hangi cephe tercih edilmeli? Kuzey mi Güney mi daha çok güneş alır?

Ev satın alırken önemli noktalardan biri evin hangi cepheye baktığıdır. Peki ev alırken hangi cephe tercih edilmeli kuzey mi, güney mi? İşte yanıtı.
Ev alırken hangi cephe tercih edilmeli? Kuzey mi Güney mi daha çok güneş alır?

Ev satın alırken evin konumu, görüntüsü, iç donanımı gibi özellikler ilk dikkat edilenlerin başında gelir. Son dönemde ev alırken birçok kişi kriterlerini bir yana bırakarak yalnızca barınma ihtiyacını karşılayabilecekleri yerler seçmek durumunda kalıyorlar. Ancak evin çevresi ve içi kadar, bulunduğu cephe de oldukça önemlidir.

Evin bulunduğu cephe, sunacağı manzaranın dışında evin yaz ve kış mevsimindeki sıcaklığı, rutubet alıp almayacağını ve evin ne kadar aydınlık olacağını belirler.

Güney cepheli evlerin birçok avantajı ve dezavantajı bulunurken aynı hususlar kuzey cephe için de geçerli oluyor.

Ev satın alırken hangi cephe tercih edilmeli?

Ev satın alırken tercih edilmesi gereken ilk cephe güney cephesi olmalıdır. Güney cepheli evler sürekli güneş aldığı için ısınma sorunu olmaz. Güney cephedeki evler her açıdan ev sahiplerine cazip ekonomik şartlar sunmaktadır. Bu evler çok iyi ışık almakta ve gün boyu sıcaklığı da içerisine aldığı için kış mevsiminde ısınma sorunu yaşanmamaktadır.

Fakat güney cepheli evlerde, yaz ayları için durum değişmektedir. Bu cephedeki evler, kışın olduğu gibi yazın da çok sıcak olmaktadır.

Kuzey cepheli evler ise güney cepheli evlere göre çok daha uygun fiyatlara satılmaktadır. Bütçenizi zorlamadan ev almak istiyorsanız kuzey cepheli evleri tercih edebilirsiniz.

Kuzey cepheli evlerde ise sorun yaratan durum, evin sadece belirli saatlerde güneş alması nedeniyle karanlık ve soğuk olmasıdır. Kış aylarının soğuk geçtiği illerde, kuzey cephede oturan kişiler ek olarak yalıtım işlemi yaptırmalıdır.