Ev Almak İsteyenler İçin Konut Fiyat Analizi! Konut Fiyatları Korana Virüs Salgını Sonrasında Düşecek Mi, Yükselecek Mi?

Merkez Bankası tarafından alınan faiz indirimi kararı sonrası düşen konut kredisi faiz oranları ile beraber vatandaş bir kere daha ev sahibi olmak için konut fiyatlarını araştırmaya başladı.
Ev Almak İsteyenler İçin Konut Fiyat Analizi! Konut Fiyatları Korana Virüs Salgını Sonrasında Düşecek Mi, Yükselecek Mi?

Merkez Bankası tarafından alınan faiz indirimi kararı sonrası düşen konut kredisi faiz oranları ile beraber vatandaş bir kere daha ev sahibi olmak için konut fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki, ev almak isteyenler için şimdi doğru zaman mı, konut fiyatları korana virüs salgını sonrasında yükselir mi, düşer mi? Uzman değerlendirmeleri haberimizde..

2019 senesinin birinci yarısında yüksek olan kredi faiz oranları nedeni ile konut satışları durma noktasına gelmiş, çok sayıda inşaat şirketi konkordato ilan etmek zorunda kalmıştı.



Ardından Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınması ve yerine Murat Uysal'ın atanması ile beraber faiz oranlarında da büyük indirim başlamıştı.



KAMU BANKALARI DÜŞÜK FAİZ ORANLARI İLE KREDİ VERMEYE BAŞLADI, KONUT SEKTÖRÜ CAN BULDU!



Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından yüzde 1 rakamının hemen altında yüzde 0,99 faiz oranı ile 2019 senesinin Haziran ayı itibari ile başlatılan kampanya konut sektörüne can suyu olmuş ve inşaat sektörü rahat bir nefes almıştı.



Konuta olan talepte yaşanan artış ile beraber ne yazık ki konut fiyatları da yükselmişti. Yaşanan süreç ne yazık ki korana virüs salgını nedeni ile yine sekteye uğradı.



KORANA VİRÜS SALGINI SONRASINDA EV FİYATLARI UCUZLAR MI, YÜKSELİR Mİ?



Vatandaşın yeniden konut alımları için taleplerini ertelemeye alması sonrasında acil nakit paraya ihtiyacı olan kişiler tarafından ev fiyatlarına indirim yapılmaya başlandı.



Ancak Mart ayından sonra biriken talebin olası yeni teşvik kararları sonrasında yeniden yükselmesi ile konut fiyatlarında artış yaşanabileceği belirtiliyor.



Emlak365.com