Ev almanın en ucuz yolları Haziran Temmuz 2022! Bu fırsatları kaçırmayın

Kendi evini almak isteyenler için 2022 yazı önemli imkanlar içeriyor. Çok uygun fiyatlar ile birlikte uygun kredi olanakları maliyetlerin düşmesini sağlıyor.
Ev almanın en ucuz yolları Haziran Temmuz 2022! Bu fırsatları kaçırmayın

Konut maliyetlerinin dolar bazlı artması, pandemi sürecinin ardından talebin yükselmesi ve birçok ek etmen ev almayı çok daha zor hale getirdi. Vatandaşlar ise bu dönemde farklı seçenekleri değerlendirerek yüksek maliyetleri en uygun seviyeye indirmeye çalışıyor. Peki ev alacaklar hangi yöntemleri tercih edebilirler? Değerlendirilebilecek bazı seçenekleri ve sunulan olanakları sizlerle paylaşıyoruz.

İLK SIRADA HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ TOKİ VAR

TOKİ Başkanlığı Haziran ayında yayımladığı duyurularda ayda 1920 TL taksitle konut satışı yapacağını bildirdi. Bu konut satış duyurusuna başvuruda bulunanlar 1920 TL taksit yüzde 10 peşinat ve 180 ay vade olanaklarından yararlandılar. Çok uygun taksit ve peşinat olanakları sunan TOKİ Başkanlığı'nın halen devam eden konut satış duyurularında 2100 TL ile 3100 TL arasında değişen tutarlarda duyurular var. Bolu, Trabzon, Ankara, Kütahya gibi iller için Haziran'da duyuru yayımlayan TOKİ birçok il için ilana çıkıyor. Kuralı konut satışları dönemin en uygun olanaklarını sunuyor.

KAMU KURUMLARININ LOJMAN SATIŞLARINI KAÇIRMAYIN

Milli Emlak Genel Müdürlükleri, İl İlçe Belediye Başkanlıkları, SGK, PTT, KGM gibi kurumlar yayımladıkları duyurular ile kendilerine ait olan dairelerin satışlarını yapacaklarını ilan ediyorlar. Bu duyurular da peşin ödeme yada lojman kredisi kullanarak ev almak mümkün. Kurumların lojman satış yönetmeliği kapsamında yüzde 25 peşin ve 24 ay vadeli ödeme planları da var. Lojmanları avantajlı kılan en önemli özellik ise fiyatları. Lojmanlar emlak sektörüne göre çok daha düşük fiyatlı oluyorlar. İhale ile yapılan satışlar vatandaşlara ilk teklif fiyatıyla büyük indirimle ev alma şansu sunuyor.

0.89 0.99 FAİZLİ KONUT KREDİLERİ MALİYETLERİ DÜŞÜYOR

Bu dönemde Türkiye Finans Katılım Bankası 0.89 kar payı oranıyla banka gayrimenkulü alımlarına finansman imkanı sunuyor. Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası yeni ve ilk evini alacaklara 0.99 faiz oranıyla kredi sağlıyor. İkinci el ev alacaklar, yüzde 50 limitle 0.89 faiz oranıyla konut kredisi çekme fırsatına sahipler. Kentsel dönüşüm hak sahipliği kapsamında 0.88 faizle bakanlık destekli kredi bir diğer ek olanak. Bu krediler maliyetleri çok önemli ölçüde düşüyor.

TEMELDEN EV ALMAK YENİDEN REVAÇTA

Temelden maket üzerinden ev almak yeniden trend oldu. Birçok firma yüksek maliyetleri karşılayabilmek için temelden ev satışı yapıyor. Fiyatlar yüzde 40'a varan oranlarda daha uygun olurken vatandaşların bu tür ev alımlarında sözleşmeye çok dikkat etmeleri gerekiyor.