Ev Dekorasyonunda Aydınlatma Trendleri 2022! Her Yerde Göreceğiz

Ev dekorasyonunda en önemli unsurlardan biri de aydınlatma. 2022 yılında evde, iş yerlerinde, hemen hemen her yerde görebileceğimiz aydınlatma trendleri belli oldu.
Ev Dekorasyonunda Aydınlatma Trendleri 2022! Her Yerde Göreceğiz

Ev ve iş yeri dekorasyonlarında olmazsa olmazlardan biri de aydınlatma. Evin ve eşyaların nasıl görüneceği doğru aydınlatma ile belirlenir. Aydınlatma dekorasyonun yanı sıra duygular, mutluluk, sağlık hatta uyku için de çok önemli. Yeni bir ev olsun ya da olmasın dekorasyonda aydınlatmanın nasıl yapılacağı etraflıca düşünülmesi gereken bir konu.

Aydınlatma yapmadan evvel o yılın ya da dönemin aydınlatma trendleri hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Şık ve uzun vadeli aydınlatma için 2022 yılının trend aydınlatma stilleri denenebilir.

Ev Dekorasyonunda Aydınlatma Trendleri 2022! Her Yerde Göreceğiz

2022 AYDINLATMA TRENDLERİ

2022 yılında aydınlatmada herkes tarafından dikkat çekecek büyük boyutlu avizeler trend oldu. Doğa ile iç içe olan aydınlatma ürünleri de 2022 trendleri arasında yer alıyor. Ahşap, bambu, cam ve mermer gibi doğal kaynaklardan yapılan avizeler daha çok tercih ediliyor.

Eve şık ve modern bir görünüm sağlayan avizeler, aydınlatmada ana materyal olarak kullanılmayacak. 2022 trendinde avizelerin yanı sıra masa lambası, lambader gibi diğer ürünler de aydınlatmada destekleyici olarak kullanılıyor.

Ev Dekorasyonunda Aydınlatma Trendleri 2022! Her Yerde Göreceğiz

Ev dekorasyonunda popüler olan eskitme kaplamalar aydılatmada da popüler oldu. Hem lüks hem de sade bir görüntü veren bu ürünlerin en çok altın rengi tercih ediliyor.

2022 yılında trend olan aydınlatma ürünlerinden en çok tercih edilen de akıllı aydınlatma teknolojisi. Akıllı aydınlatma ile ışığın rengi ve şekli o anki duruma göre ayarlanabilir. Uyku problemleri ile alakalı olarak da akıllı aydınlatma tercih edilebilir. Akıllı aydınlatma sistemleri yerinden kalkmadan cep telefonu ile aydınlatmayı yönetme, ışıkları programlama, zaman ayarı ile doğru zamanda kapatma gibi imkanlar sağlıyor.