Ev kiralarına öğrenci zammı geliyor!

Kiralık ev fiyatları ile ilgili olarak gayrimenkul uzmanlarından uyarılar yapılıyor. Ev kiralamak isteyenlerin hemen harekete geçmeleri gerektiği bildirildi.
Ev kiralarına öğrenci zammı geliyor!

Kiralık ev sorunu her yıl Eylül ayının sonu ve Ekim ayının başında tekrarlanıyor. Bunun nedeni de öğrencilerin devreye girmesinden kaynaklanıyor. Ev sahipleri öğrencilerin yoğun bir şekilde kiralık ev aradıkları dönemde kira fiyatlarına normalin üzerinde zam uyguluyorlar. Bu da kira fiyatlarının ortalama bazda çok yükselmesi anlamına geliyor.

KİRALIK EV HEMEN TUTULMALI

Ev sahipleri evlerin kiralarına yeni zamlar uygulamak için gün sayıyorlar. Emlak piyasasında genel bir kiralık ev sorunu bulunuyor. Fiyatlama da önce arz ve talep dengesi ile yapılıyor. Üniversiteye başlayacak olan öğrenciler ev kiralamak istediklerinde kiralık evlere olan talepleri uçuracaklar. Bu durumda da kiracı bulmakta güçlük yaşamayacak ev sahipleri kira fiyatlarına normalin üzerinde zam uygulayarak yeni kiracı arayacaklar.

Kiralık ev ihtiyacı olanlara gayrimenkul uzmanları hemen bu evleri kiralamaları gerektiği uyarısında bulunuyorlar. Öğrenciler yavaş yavaş devreye girmeye başladılar ve evlere zam etkisi tam anlamı ile gerçekleşmedi. Ancak 1-2 hafta sonra işler tamamen değişecek. Ev sahipleri o zaman kira fiyatlarına abartılı zamlar uygulayabilecekler. Geç kalanlar bu anlamda çok ciddi zararlar ile karşılaşabilirler.

Kiralık evlerin sayısında da ciddi bir azalma olduğu takip ediliyor. Konut inşaatlarının geçmiş yıllarda olduğu kadar yapılmadığı biliniyor. Bu arz sıkıntısı kiralık konut piyasasını da krize sokabiliyor. Özellikle büyük kentlerde bu sorun çok daha şiddetli bir şekilde hissedilebiliyor. Bundan dolayı ev sahiplerinin kira zammı konusunda elleri çok daha da güçleniyor. Kiralık konut piyasasında arz ve talep dengesinin oluşturulabilmesi için yıllardır çalışmalar yapılsa da bu çalışmalar henüz sonuç vermiş değil.