Ev Ofisinizi Rahat ve Şık Tutmanın Yolları

Şimdiye kadar, bir ev ofisiniz varsa, muhtemelen son iki yıldır orada çok zaman geçiriyorsunuzdur. İşte pratik önerilerle Ev Ofisinizi Rahat ve Şık Tutmanın Yolları...
Ev Ofisinizi Rahat ve Şık Tutmanın Yolları

Birçok iş, çalışanlarına en azından yarı zamanlı olarak uzaktan çalışma fırsatı sunmaya başladı; bu, kurumsal dünyadaki birçok kişi için son zamanlarda ev ofislerinin görünümüne alıştıkları anlamına geliyor. Bu sizin için geçerliyse, umarız şimdiye kadar iyi bir kurulumu çözmüşsünüzdür. İlk başta mutfak masasında sadece bir dizüstü bilgisayar kullanarak başlamış olabilirsiniz veya belki de bir ofise vermek için ikinci bir odanız olduğu için yeterince şanslısınız.

Evden çalışmak

Her iki durumda da, bu evden çalışma konsepti yeni değil ve ikinci monitörü ve iş onaylı dizüstü bilgisayar yuvasını kurmak için bolca zaman oldu. Ancak ev ofisiniz üretken olsa bile, hiç… Rahat mı? İkisi arasında büyük bir fark vardır ve ev ofis kurulumunuz bütün bir iş gününü geçirmenize izin verse bile, tam olarak vakit geçirmek için en sevdiğiniz oda olmayabilir. Ev ofisinizin biraz çeki düzene ihtiyacı varsa, devam edip etmemeniz gerekir. Çalışmak rahat veya göze biraz daha kolay geliyor, işte ev ofisinizi rahat ve şık tutmanın birkaç kolay ve uygun maliyetli yolu.

Kişiselleştirmek için Yerden Ayırmak

Netflix'teki Marie Kondo videolarının tüm eski kitaplarını çöpe atmaları gerektiğini söylediklerini hatırladıklarından, "düzenleme" fikri birçok insanı strese sokabilir. Ev ofisinizi biraz daha konforlu hale getirmek söz konusu olduğunda, dağınıklığı ortadan kaldırmak, aslında çalışmak için ihtiyacınız olan her şeye öncelik vermek, yapmadığınız şeyleri yeniden düzenlemek ve tüm alanı biraz daha kişiselleştirmek anlamına gelir.

Ev Ofisinizi Rahat ve Şık Tutmanın Yolları

Her şeyi masanızdan alıp gözden geçirerek başlayın - o kalemin hala mürekkebi var mı? Hala o evraklara ihtiyacın olacak mı? Bu kullanım kılavuzuyla birlikte gelen yazıcıya hâlâ sahip misiniz? İş günü boyunca size artık yardımcı olmayan her şeyden kurtulun ve diğer her şeyi düzenli ve düzenli tutmak için bir masa düzenleyici kurun - Bulk Office Supply veya Shelving Inc gibi yerler çeşitli seçenekler mevcuttur. En önemlisi, tüm kâğıt işlerinizin de düzgün olduğundan emin olun. Her şeyi organize ettikten sonra, masanızın ofise nasıl baktığını hatırladığınız gibi gitmek yerine, sizin için daha iyi çalışmasını sağlamak için alanı dekore etmek veya yeniden düzenlemek için çok daha fazla özgürlüğe sahip olursunuz. (Devam edin ve sizi mutlu edecekse masanıza birkaç oyuncak ve çerçeveli resim koyun - hepimiz yapıyoruz!)

Daha yumuşak perdeler

Birçok insan iş günü boyunca aldıkları ışığın kalitesini dikkate almaz, ancak normalden daha fazla güneş ışığı almak görme yeteneğiniz, zihinsel sağlığınız ve genel sağlığınız için harikalar yaratabilir. Ofiste sahip olduğunuz aynı güneşlikler ile tüm ışığı kapatmak için kendinizi kapatmak yerine, içeri giren güneş ışığı miktarını daha iyi kontrol etmenizi sağlayacak perdelere geçin ve tüm odayı genel olarak biraz daha yumuşak hale getirin. Bakımı kolay olacak daha dayanıklı bir kumaş olduklarından emin olun. Bir stil dokunuşu eklemekte de yanlış bir şey yok!

Ev Ofisinizi Rahat ve Şık Tutmanın Yolları

Peluş (ama pratik) Tekstiller

Birçok ev ofisinin muzdarip olduğu sorun, gerçek bir yumuşaklık eksikliğidir. Evler için bile, birçok ofis mobilyası daha sert ve 'profesyonel' bir görünüm vermek üzere tasarlanmıştır. Gerçekten ofisteyken bu tür bir bakışla başa çıkmak yeterince zor, o zaman neden evde bunu göze alasın? Alanın izin verdiği ölçüde, kenarları biraz yumuşatmak ve içeride bulunmayı daha rahat hale getirmek için ev ofisinize biraz daha kumaş ve karışık tekstiller ekleyin. Kullanılmayan bir yan koltuğa birkaç yastık atın, ofis koltuğunuzun üzerine bir battaniye örtün (hatta orada otururken sizi sıcak tutmak için masanızın kenarları) veya bir duvar halısı asın duvarın dokusunu biraz daha kırmak için kullanılmayan bir köşede. Bu, daha 'pratik' kaygılar için de geçerli olabilir - daha rahat, konforlu bir ofis koltuğu alarak biraz daha iyi çalışabilir ve aşırı steril bir çalışma ortamından uzaklaşabilirsiniz. Boss, yine de 'fazla plastik' görünümden kurtulmanıza yardımcı olabilecek bazı uygun fiyatlı seçenekler sunuyor.

Bitkiler ile ev ofis

Yeşillik veya doğal malzemeler

İster evde ister ofiste olsun, hepimizin hemfikir olabileceği tek şey, ofislerin doğru dokunuşlar olmadan biraz yumuşak ve steril görünmeye meyilli olduğudur.
Bunu değiştirmenin hızlı bir yolu, biraz daha doğal görünen renk ve malzemelerin eklenmesidir. Saksı bitkileri, ister asılı ister masaya bağlı olsun, biraz fazla mülayim ve iç mekânlarda hissedebilecek bir ofise biraz daha doğal bir görünüm eklemenin hızlı bir yoludur.

Ev Ofisinizi Rahat ve Şık Tutmanın Yolları

Yeşil başparmak türü değil mi? Ofisinize biraz daha doğal, odunsu bir görünüm istiyorsanız, ev ofisinizdeki mobilyalar için kullanılan malzemeleri değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Çoğu ev ofisinin plastik ve metal monotonluğunu kırmaya yardımcı olmak için metal masanızı veya raflarınızı ahşaptan yapılmış, tercihen lekeli veya hafif boyalı bir şeyle değiştirin.

Yerdeki kilimler

Pekâlâ, bu yüzden duvarlar ve masalar üzerinde çok çalıştık - ama birçok insanın kendi ofislerinde gözden kaçırdığı şey zemindir. Doğru goblen veya kilim, hali hazırda halı kaplı olsa bile, herhangi bir ev ofisine gerçekten yeni bir görünüm (ve ek konfor katmanı) ekleyebilir. En sevdiğiniz mağazadan veya tasarımcıdan birkaç duvar halısı veya yer halısı alın ya da alan kilimleri için çevrimiçi fırsatlar arayın.

Karmaşayı Gizleyin

Sonunda, kendi ev ofisini kurmak zorunda kalan herkes, sadece kullanmanız gereken her şeyi kurarak ne kadar dağınık olabileceğini bilir. Kablolar, çoklu prizler ve telefon şarj cihazları gibi şeyler, kontrol edilmediğinde çok fazla görsel karmaşa yaratabilir ve bunları gizlemenin yollarını bulmak ofisinizin görünümü için gerçekten çok şey yapabilir.

Bunu, ev ofisinizin düzenine ve kaç cihaz taktığınıza bağlı olarak yapmanın birkaç yolu vardır. Kablo karmaşasını kontrol altına almanın hızlı bir yolu, kabloları bacaklara bağlamak için koyu renkli fermuarlar kullanmaktır. Böylece, neyin nereye takılı olduğunu her zaman bilirsiniz ve karışıklığı önleyebilirsiniz. Güç şeritleri, erişilebilir ve yoldan uzak tutmak için ofisinizin duvarlarına veya masanızın alt tarafına Velcro veya vidalarla monte edilebilir. Masanızın yanında dekoratif bir sepet, telefon şarj cihazları veya USB konektörleri gibi geçici olarak kullanılan kabloları tekrar ihtiyacınız olana kadar saklamanın harika bir yolu olabilir, böylece her zaman takılı ve yolda kalmazlar.

Ev ofis kurulumu

Öyle ya da böyle, umarım bu fikirlerden birkaçı ev ofisinizi bu uzaktan çalışma günleri ne kadar uzun sürerse sürsün çok daha rahat ve üretken hale getirmenize yardımcı olabilir!

Emlak365.com