Ev Sahibi Anlaştığı Halde Zencilere Ev Vermiyoruz Diyerek Site Yönetimi Kabul Etmedi

İstanbul'da bir ev sahibi siyahi olan yabancılara evini kiralamak için anlaştı. Ancak site yönetimi evi kiralamak isteyenlere siyahi oldukları nedeniyle izin vermedi.
Ev Sahibi Anlaştığı Halde Zencilere Ev Vermiyoruz Diyerek Site Yönetimi Kabul Etmedi

İstanbul'da Esenyurt'ta yaşandığı iddia edilen olayda, Türkiye'de yaşayan 3 Somalili ev kiralamak istediler. Emlakçı ile anlaşan siyahiler evi kiralamak için daireye gitmek istediklerinde site yönetimi tarafından alınmadılar. Site yönetimi “Siyahlara ev vermiyoruz” diyerek geri gönderdi.

"ZENCİLERE EV VERMİYORUZ" DEDİLER

İddiaya göre Somali'den Türkiye'ye gelen 3 kişi İstanbul Esenyurt'ta bir ev kiralamak istediler. Kiralık ev için bir emlakçı ile anlaşıldı. Emlak şirketi kendilerine bir daire buldu ve daireyi göstermek için kendilerini siteye götürdü. Olay da tam bu anda yaşandı. Çünkü site güvenliğinden sorumlu olan görevliler hem emlakçılara hemde ev kiralamak isteyenlere “Zencilere ev vermiyoruz” diyerek siteye girişlerine engel oldular. Bu sözün ardından ise güvenlik görevlileri ve emlak şirketinin sahibi arasında tartışma çıktı.

Yaşanan tartışma anı kameraya alınırken Emlak ve yatırım danışmanı Barış Can Meşedüzü olaydan sonra açıklamada bulundu.

Meşedüzü 3 kişinin yaklaşık 1 aydır ev aradığını söyleyerek kendilerine başvuru yaptıklarını aktardı. Kendilerine yardımcı olmak istediklerini belirten emlak danışmanı "Bir daire sahibi ile anlaştık, kendisi dairelerini kiralayabileceğini söyledi. Biz de siteye gittik. Ev sahibi, daireyi yabancı insanlara vermek istemesine rağmen site güvenlikleri kendilerini içeri almadı” dedi. Güvenlik görevlilerinin, müşterilerine ırkçılık yaptıklarını iddia eden Meşedüzü, “Güvenlik görevlileri, yönetim kurulu kararı ile siyahileri siteye almadıklarını söylediler. Kaç yıldır bu sektördeyim, böyle bir şey mümkün değil” açıklamasında bulundu.

YAPILAN IRKÇILIK

Emlak danışmanı açıklamasında ayrıca kendisinin maddi zarara uğradığını ifade ederek dava açacağını söyledi. Meşedüzü konuşmasını daha önce yabancı insanların sitelere alınmadığını duyduğunu ancak siyahilerin alınmadığına ilk defa şahit olduğunu söyledi. Emlak danışmanı yapılanı ırkçılık olarak nitelendirdi.