Ev sahibi kirayı 700 TL'den 3.000 TL'ye çıkarınca aile parka yerleşmek zorunda kaldı!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki kira anlaşmazlıklarından trajediler çıkmaya devam ediyor. Ev sahiplerini yüzde 25 kira zammı sınırlaması bile durduramadı. Osmaniye’de ev sahibi tarafından evden çıkarılan aile parka yerleşmek zorunda kaldı.
Ev sahibi kirayı 700 TL'den 3.000 TL'ye çıkarınca aile parka yerleşmek zorunda kaldı!

Türkiye’de ev sahipleri ile kiracılar arasında kira fiyat artışlarından dolayı yaşanan sorunlar bitmek bilmiyor. Devlet tarafından bu konuda müdahale yapılmış ve ev sahiplerinin 1 Temmuz 2023’e kadar yüzde 25’in üzerinde zam yapmaları yasaklanmıştı. Ancak bu bile bazı ev sahiplerini durduramadı. Son olarak Osmaniye’de 700 TL’ye kirada oturan aileden ev sahibi 3.000 TL kira istedi. Aile bu kirayı ödeyemeyince ev sahibi nakliyecileri çağırarak kiracının eşyalarını yükletip evden çıkardı.

EV SAHİBİ KİRACIYI EVDEN ATTI!

Osmaniye’de 10 yıl önce eşini kaybeden kadın, çocukları ile beraber hayat mücadelesi veriyor. Ev sahibi ailenin kirasına zam yapmak istedi. Teklif edilen zam miktarı ailenin ödeme gücünün çok üzerinde olunca olanlar oldu. 40 yaşındaki kadın oğlu ile beraber Osmaniye’de Kurtuluş Parkı’na yerleşti.

Yaşananları anlatan ev sahibi mağduru kadın, “Eşim 10 yıl önce vefat etti. Ben de rahatsızım. Bir oğlum var okuyor. Ev sahibim tarafından evden atıldım, yardım bekliyorum. Şu anda rahatsızlıklarımdan dolayı çalışamıyorum. Tansiyon, astım, bronşit, nefes darlığı var. Ayrıca bacağımda da lif kopması oldu. Bazen merdiven silmeye gidiyorum. Oradan da 130 TL alıyorum. Sadece başımı sokacağım bir ev istiyorum.” dedi.

Kirayı aslında ödeyebildiklerini söyleyen kadın ve oğlu çevrede yeni bir hastane yapılınca ev sahibinin kirayı 700 TL’den 3.000 TL’ye çıkarmak istediğini belirtti. Bu kirayı ödeme güçlerinin olmadığını belirten kadın ev sahibinin zorlaması ile evden çıkarıldı.

NAKLİYECİ BİLE ŞAŞIRDI!

Ailenin eşyalarını taşıyan nakliyeci ise, “Sabah bize bir telefon geldi ve durumu olmayan bir ailenin eşyalarının taşınacağını söylediler. Ancak eve geldiğimizde ev sahibinin kiracıyı evden attığını gördük. Eşyaları yükledik ve nereye taşıyacağımızı sorduk ama ortada ev yok. Biz kendi çabalarımızla ev bulmaya çalıştık ama başaramadık. Mecburen eşyaları parka getirmemizi söyledi aile ve biz de dediklerini yaptık. Çok çabaladık ama gücümüz yetmedi. Bu aileye destek bekliyoruz.” dedi.