Ev Sahibi Kirayı Almıyorsa Kiracı Ne Yapabilir?

Ev sahiplerinin kiracıları evden çıkarma gerekçelerinden birisi de kira ödemelerinin yapılmamasıdır. Bu amaçla kiracının kira ödemesini engellemek isteyen ev sahiplerine karşı kiracılar ne yapabilir?
Ev Sahibi Kirayı Almıyorsa Kiracı Ne Yapabilir?

Ev sahipleri mevcut kiracılarını evden çıkararak yerlerine daha yüksek ödeme yapacak yeni kiracılar bulmaya çalışmaları sık sık yaşanan bir durum haline geldi. Ancak ev sahipleri kira sözleşmeleri olan kiracıları evden kolay kolay çıkaramıyorlar. Bunun yollarını arayan bazı ev sahipleri farklı yollara başvurabiliyorlar. Kirasını düzenli ödeyen kiracısının ödeme yollarını kapatan ev sahipleri kira sözleşmesini sona erdirmeyi bu şekilde deniyorlar. Peki kiracının kira ödemesinin engellemesi durumunda kiracılar ne yapabilir?

EV SAHİBİ KİRAYI ALMIYORSA NE YAPILIR?

Ev sahipleri gerek elden gerekse de bankadan aldıkları kiraları almanın önünü kapatabilirler. Bu şekilde bir plan uygulayan ev sahipleri kiracının kira ödemesini yaptığı banka hesabını kapatabilirler. Bu şekilde kiracı kira ödemesini yapamayabiliyor. Bu durumda beklemeden kiracıların yapmaları gereken bazı işlemler bulunuyor. Öncelikle ev sahibinin adresine kira posta yoluyla PTT aracılığı ile gönderilir. Burada dikkat edilecek olan detay ise kiracı kirayı eksiksiz bir şekilde ev sahibine göndermelidir. Posta yolu ile gönderimde bir masraf çıkarsa kiracı bunu ödemeli ve ev sahibine gönderilecek kiradan kesilmemelidir.

Kiracının posta yoluyla gönderdiği kira ücreti ev sahibi tarafından kabul edilmeyebilir. Bu durumda kiracılar gönderimin yapıldığı ama karşı taraftan kabul edilmediği şeklinde bir yazıyı PTT'den almalıdırlar. Bu yazı ile mahkemeye başvuran kiracılar kirayı ödeyemediklerini ve kendilerine bir banka hesabı bildirilmesini talep ederler. Mahkeme tarafından bu başvuru hükme bağlanarak kiracının ödeme yapacağı banka hesabı belirlenir. Bu şekilde ev sahibinin kirayı almama ihtimali kalmayacaktır.

Ev sahiplerinin kiracıları evden çıkarabilmek için kira ödemelerini yapmalarını engellemeleri esasında kira sözleşmesini sona erdirecek bir sonuç doğurmaz. Kiracının evden çıkarıbilmesi için bir kira döneminde ev sahibi tarafından kiracıya haklı gerekçe ile ihtarname göndermesi gerekiyor. Tek ihtarname ile kira sözleşmesi fesh edilemiyor.