Ev Sahibi Tahliye Taahhütnamesi İmzalamayan Kiracıyı Evden Çıkarabilir Mi?

Kiracıdan tahliye taahhütnamesi ne zaman alınırsa geçersiz olur? Tahliye taahhütnamesi veren kiracılar hangi durumlarla karşılaşabilirler? Tahliye taahhütnamesi imzalamayan kiracıya evden çık denir mi
Ev Sahibi Tahliye Taahhütnamesi İmzalamayan Kiracıyı Evden Çıkarabilir Mi?

Ev sahibi ile kiracılar arasında kira sözleşmeleri kadar yaygınlaşan resmi bir belge niteliğine kavuşan tahliye taahhütnameleri en çok araştırma yapılan konular arasında yer almaya başladılar. Kiracıların kira sözleşmesinden doğan tüm haklarından vazgeçmeleri anlamına gelen tahliye taahhütnameleri son dönemlerde ev sahiplerinin ön şartı olmaya başladı. Peki tahliye taahhütnamesi kiracıya şart koşulabilir mi? Tahliye taahhütnamesini imzalamayan kiracı evden çıkarılabilir mi?

TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ NEDİR?

Tahliye taahhütnamesi ev sahibi ile kiracı arasında yapılan ve kiracının evden çıkacağı tarihi taahhüt ettiği yazılı bir anlaşmadır. Hukuki olarak bazı şartlarda geçerli olan tahliyet taahhütnamesi kiracıların evden en kolay şekilde çıkartılmalarının yoludur. Ancak tahliye taahhütnamesinin geçerli olabilmesi için bazı şartların yerine getirilmiş olması gerekir.

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yapılan tahliye taahhütnamesi kesinlikle karşılıklı rıza ile düzenlenmelidir. Ev sahibi tahliye taahhütnamesi olmazsa evi kiraya vermem deme hakkına sahip değildir. Hatta kiracı evi kiraladığı sırada tahliye taahhütnamesini de imzalarsa bu yapılan karşılıklı anlaşmanın yasal bir geçerliliği de olmamaktadır. Tahliye taahhütnamesi ile kira sözleşmesi aynı zamanda yapılamamaktadır. Kira sözleşmesi ile tahliye taahhütnamesi aynı ay içerisinde yapılırsa kiracının şikayeti ile tahliye taahhütnamesi iptal olmaktadır.

TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİNİ İMZALAMAYAN KİRACI EVDEN ÇIKARILIR MI?

Tahliye taahhütnamesini imzalamayan kiracılara ev sahipleri evden çıkmalarını isteyebilmektedirler. Ancak bunun hukuken herhangi bir geçerliliği yoktur. Kira sözleşmesi ile kiracının korunan hakları bulunmaktadır. Dolayısı ile kiracı tahliye taahhütnamesini imzalamak zorunda değildir. Bunu imzalamadığı için evden çıkarma gibi bir sonuç da asla meydana gelemez. Kiracının evden çıkarılmasını gerektirecek haklı gerekçeler bellidir. Bunların dışınd abir yol ile kiracıya evde çıkması yönünde talepte bulunulamaz.

Emlak365.com