Ev sahibi ve kiracı herkesi ilgilendiriyor: Adalet Bakanı Bozdağ'dan kirada arabulucuk formülü açıklaması!

Kira anlaşmazlığı yaşayan ev sahipleri ve kiracılar için son dakika açıklaması Adalet Bakanı Bekir Bozdoğ tarafından yapıldı. Kira anlaşmazlıkları için arabuluculuk sistemi nasıl çalışacak?
Ev sahibi ve kiracı herkesi ilgilendiriyor: Adalet Bakanı Bozdağ'dan kirada arabulucuk formülü açıklaması!

Son dönemde yükselen kiralık ev fiyatları nedeniyle ev sahipleri ile kiracılar arasında anlaşmazlıklar her geçen gün artmaya devam ederken konu hakkında bir son dakika açıklaması da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yapıldı. Bakan Bozdağ kabine toplantısının ardından yaptığı açıklama ile son dönemin en çok merak edilen konusu hakkında merak edilen soruları yanıtladı. 

Hatırlanacağı üzere ilk olarak konut fiyatlarında pandemi döneminde sert bir yükseliş yaşanmış, konutta yaşanan talep artışı sonrasında ev kiralarında da zam yağmuru yaşanmıştı. Pek çok farklı faktörün bir araya gelmesi, kiralık ev arzının düşmesi ve talebin aynı dönemde büyük bir çıkış göstermesi ile ev kiralarına rekor zam gelmişti. 

KİRA ZAMMI, KAT MÜLKİYETİ VE KOMŞULUK HUKUKU İHTİLAFLARI ARABULUCULUK KONUSU HALİNE GELECEK! 

Ev kiralarında yaşanan rekor artış nedeniyle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar her geçen gün artarken konu hakkında bir son dakika açıklaması da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yapıldı. Dün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Bozdağ kira anlaşmazlıkları hakkında da bilgi verdi. 

Bakan Bozdağ basın mensupları tarafından yöneltilen soruyu yanıtlayarak "Kira alacakları, kat mülkiyeti ve komşuluk hukukundan doğan ihtilafları arabuluculuğun konusu haline getiriyoruz" dedi ve arabuluculuk sisteminin geleceğini ilan etti. Son dönemde yaşanan anlaşmazlıklarının artması ile mahkemelerde bekleme süresi de artmış, bu sorunun çözümü için arabuluculuk sistemi gündeme gelmişti.