Ev Sahibi Yurt Dışında Yaşayanlar Çok Şanslı! En Az Kira Zammı, En Büyük Destek

Ev sahibi yurt dışında yaşayan vatandaşlar, ev sahiplerinden çok memnun olduklarını ve diğer kiracılar gibi zam peşinde koşmadıklarını ifade ediyor.
Ev Sahibi Yurt Dışında Yaşayanlar Çok Şanslı! En Az Kira Zammı, En Büyük Destek

Son dönemde başta İstanbul olmak üzere birçok ilde kira fiyatları en yüksek seviyeye çıktı. Pandemi sonrası okulların yüz yüze eğitime geçmesi ile de hem kira fiyatları arttı hem de kiralayacak ev kalmadı. Öğrenciler ev bulmakta zorlanırken, uyanık ev sahipleri ise evlerini daha yüksek fiyatlara kiraya verebilmek için çeşitli yöntemler aradı.

GURBETÇİ EV SAHİBİ OLANLAR DAHA ŞANSLI

Kira konusunda birçok ev sahibi sorun çıkarıp fahiş kira zamları yapsa da, ev sahibi yurt dışına olanlar diğerlerine nazaran daha şanslı sayılabiliyor. Arada sırada Türkiye'ye gelen gurbetçi ev sahipleri, hem kiralara daha az zam yapıyor hem de kiracısını daha nadir ziyaret ediyor.

Ev sahibi Almanya'da olan bir kişi, Zeytinburnu'nda oturduğu 3+1 dairesinin merkezi konumda olduğunu ve Marmaray'a yürüme mesafesinde olduğunu belirtirken muhitteki evlerin kirasının 3 bin TL'den başladığını ancak kendi ev sahibinin zam yapmaktan kaçındığını belirtti.

Ev sahibinin emekli olduğunu ve sadece yaz aylarında Türkiye'ye geldiğini ifade eden kiracı, pandemi nedeniyle 2020 yılında kiraya 150 TL zam yapıldığın, geçtiğimiz yıl ise hiç zam yapmadığını söyledi.

KİRADAN KESMESİNİ İSTİYOR

Sadece yaz aylarında İstanbul'a gelen ev sahibinin adına olan interneti kullandığını söyleyen kiracı, ev sahibinin 3 ay internetin parasını kiradan kesilmesini istediğini ve bu dönemde böyle bir ev sahibi bulmanın çok zor olduğunu iletti.

Diğer ev sahiplerinin yerli yersiz ev ziyaretleri yaptığı ve kiralara birden yüksek miktarlarda artış yaptığını belirten kiracı, ev sahiplerinin bu konuda taviz vermeyerek ''Kabul etmiyorsan şimdiden ev bak '' şeklinde ifadeler kullandığını belirtti.