Ev sahipleri dikkat! Bu konutlar için doğrulanmış satılık ve kiralık konut ilanı verilemeyecek

15 Eylül tarihinde başlayacak olan doğrulanmış ilan sistemi için geri sayım başlarken bazı evler için EİDS üzerinden ilan verilemeyeceği ortaya çıktı.
Ev sahipleri dikkat! Bu konutlar için doğrulanmış satılık ve kiralık konut ilanı verilemeyecek

Konut fiyatları üzerinde yapılan manipülasyonları engellemek ve kapora dolandırıcılığı gibi istenmeyen olayların önüne geçmek üzere yeni düzenlemeler bir bir devreye alınmaya devam ediyor. Bunlardan biri de doğrulanmış ilan sistemi olarak öne çıkmıştı. 15 Eylül tarihi itibariyle devreye girecek olan uygulamanın detayları belli olmaya devam ederken bazı evler için doğrulanmış ilan verilemeyeceği ortaya çıktı.

HANGİ EVLER İÇİN DOĞRULANMIŞ İLAN VERİLEMEYECEK?

EİDS Yetki Doğrulama Sistemi yakın takip altına alınırken yeni düzenlemenin detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Yeni yapılan açıklama ile sistem üzerinden günlük kiralık taşınmazlar ile henüz kat irtifakı tesis edilmemiş konut projeleri, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı konut projeleri, gecekondu vasfındaki taşınmazlar gibi herhangi bir sebeple tapusu bulunmayan konutlar için ilan verilemeyeceği duyuruldu.

Tapusu olmayan konutlar için ilanlar sistemde yer alacak ancak ilanlarda konutun tapusu olmadığı yönünde işaretleme bulunacak. İlan üzerinde de konutun tapusuz olduğu yönündeki açıklama yer alacak. Böylelikle kişi görüntülediği ilanın tapusuz bir taşınmaza ait olduğunu bilerek buna göre kararını verecek.

Genel Yayın Yönetmeni