Ev sahipleri kiracıları mahkeme önünde böyle suçlu çıkarıyorlar!

Bazı ev sahiplerinin kiracılarını evden çıkarmak için uyguladıkları yöntemler şaşkınlık yaratıyor. Son olarak bazı ev sahiplerinin şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yöntemle kiracıları evden çıkarmanın yolunu buldukları bildirildi. İşte o akıl almaz yöntem...
Ev sahipleri kiracıları mahkeme önünde böyle suçlu çıkarıyorlar!

Ev sahipleri yüksek kira bedeli alabilmek için eski kiracılarının evde kalmalarını istemiyorlar. Ancak kira sözleşmesi olan bir kiracının evden çıkarılması da hukuken kolay olmuyor. Kiracısını evden yasal olarak çıkaramayan ev sahipleri ise buna gerekçe yaratabilmek için her yolu deniyorlar. Son olarak bazı ev sahiplerinin uyguladıkları yöntem büyük şaşkınlık yarattı.

BANKA HESABINI KAPATIYORLAR

Kiracısını evden çıkarmak isteyen bazı ev sahipleri buna dair haklı gerekçe bulamayınca kendi haklı gerekçelerini hazırlamak için harekete geçiyorlar. Bunun için de kiracıya kira ödemesi yapması için verilen banka hesabını ev sahibi kapatıyor. Kiracı kapanan hesaba kirayı göndermek istese de başarılı olamıyor. Karşıya ödemenin gidip gitmediğini takip etmeyen kiracılar ise ev sahiplerine olan kira borcunu ödememiş oluyorlar. Bu şekilde temerrüde düşülünce ev sahibi kiracıyı evden çıkarabilmek için haklı gerekçe elde ediyor.

KİRACILAR NE YAPMALI?

Ev sahiplerinin son oyununa düşmek istemeyen kiracılara Gayrimenkul Hukukçusu Ümit Yasin Kısa bazı uyarılarda bulunarak, “Son dönemlerde bu örneklerin çoğaldığını görüyoruz. Burada ev sahibi kesinlikle kötü niyetli. Bu durumda ev sahibi mahkemeye başvurarak kiracısının tahliye edilmesini talep ederse ev sahibinin iddiaları geçerli sayılmayabilir. Ancak bunu sağlayabilmek için kiracının kira borcunu ödemeye niyetli olduğunu kanıtlaması gerekiyor. Bu kira borcunun ödenmesi için kiracılar hukuki adımlar atmış olmalılar.” dedi.

Kiracılara çok kritik bir uyarıda bulunan Ümit Yasin Kısa, “Ev sahibi eğer kira sözleşmesinde yazılı olan banka hesabını değiştirecekse bunu kiracıya bildirmek zorunda. Kiracılar böyle bir sorunla karşılaşınca ne yapmalılar? Öncelikle kira takibi yapılmalı. Kiracı karşıdaki hesabın kapandığını görünce ev sahibinden yeni hesap talep edebilir. Olumsuz yanıt aldığını düşünelim. O zaman da kiracı bu yeni hesabı mahkemeden talep etmelidir. Bir dava söz konusu olduğunda mahkeme tarafların iyi niyetli olup olmadıklarına ve hukuki kanıtları dikkate alır.” ifadelerini kullandı.

Ev sahiplerinin banka hesabı kapatma oyunlarına dair çözüm yollarından birisini de Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz açıklayarak, “Bu sıkıntılı durumun çözüm yolları var. Ev sahiplerinin oyununu en baştan bozabilirsiniz. Böyle bir sorun yaşayan kiracı kira borcunu PTT yoluyla konutta ödemeli olarak gönderebilir. Kiracı bu şekilde sorunsuz şekilde ev sahibinin oyununu bertaraf eder.” dedi.