Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Aidatlara indirim geliyor, çalışma başlatıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı apartman ve sitelerde aidatların düşürülmesi için çalışmalara başladı. Buna göre aidatlarda yüzde 18’lik düşüş getiren uygulama ile daha az tutarda aidat ödemesi yapılabilecek.
Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Aidatlara indirim geliyor, çalışma başlatıldı!

Türkiye’de apartmanlarda ve sitelerde ödenen aidatlar ile alakalı olarak yüzde 18 indirim yapılmasına dair çalışma başlatıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da açıkladığı aidat indirimi hakkında Tesis Yöneticileri Federasyonu Başkanı Yahya Sağır açıklamalarda bulundu.

AİDATLARA İNDİRİM DÜZENLEMESİ!

Bakan Murat Kurum ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyen Yahya Sağır, “Yaptığımız toplantı sonrasında Bakan Murat Kurum bir açıklama yapmış ve yüzde 18 KDV yükü ile alakalı taleplerimizin üzerinde çalışılacağını söylemişti. Biz federasyon olarak daha önce TBMM’ye ve Bakanlığa kat malikleri ile site yönetimlerinin sorunlarının çözümüne dair önerilerimizi iletmiştik. Tüm bu taleplere dair çalışma yapılıyor.” dedi.

Aidatlara indirim yapılacağını söyleyen Yahya Sağır, “Çevre Bakanlığı aidatlarda bulunan yüzde 18’lik KDV yükünün ortadan kaldırılması için harekete geçti. Sitelerde ve apartmanlarda dışarıdan alınan yüzde 18 KDV muafiyet kapsamına sokulunca aidatlarda da yüzde 18 oranında indirim olacak. Ayrıca site yönetimleri için denetim talep ettik. Bu denetimler yapılarak kötü ve art niyetliler devre dışı kalacaklar. Site ve tesis yönetimi firması açılacaksa mesleki yeterlilik ile sicil kaydı istenecek.” ifadelerini kullandı.

ÖZEL GÜVENLİK ŞARTI!

Siteler için yeni bir kararın daha alınacağını söyleyen Yahya Sağır, “Yeni bir düzenleme yapılacak ve 300 ve üzeri bağımsız bölümün olduğu sitelerde özel güvenlik bulundurulması zorunlu hale gelecek. Tüm bu uygulamalar ile daha güvenli ve daha kaliteli hizmet sağlanabilecek. Kat maliklerinin çoğu sorunu bu yolla çözüme kavuşmuş olacak.” dedi.

1.000 TL'DE 180 TL İNDİRİM!

Apartmanlarda ve sitelerde yapılan aidat zamları can yakmaya devam ederken yapılacak olan düzenleme ile bir nebze olsun aidat ücretlerinde indirim elde edilebilecek. 1.000 TL’lik aidatta 180 TL indirim uygulanarak 820 TL’de düşmesi sağlanacak.