Ev sahiplerine kira gelir vergisi ödemelerinde Garanti BBVA'dan 4 taksit fırsatı!

Ev sahiplerine Garanti BBVA’dan kira gelir vergisi için taksit imkanı veriliyor. Garanti BBVA’nın kampanyasından yararlanan ev sahipleri kira gelir vergisi ödemelerini ek ödeme olmadan 4 taksite kadar bölebiliyorlar.
Ev sahiplerine kira gelir vergisi ödemelerinde Garanti BBVA'dan 4 taksit fırsatı!

Ev sahipleri için Mart ayı kira gelir vergisinin ilk taksitinin ödeneceği ay olarak biliniyor. 2022 yılında kira geliri elde eden ev sahipleri bu ay içerisinde vergi dairelerine kira geliri beyannamesinde bulunacaklar. Bu beyannameyi vermeyen ev sahipleri ise idari para cezası ile karşılaşabilecekler. Peşin olarak ödeme yapmakta zorlanan ev sahiplerine kira gelir vergisi ödemesinde Garanti BBVA’da taksit imkanı veriliyor.

9.500 TL’NİN ÜSTÜNDEN VERGİ HESAPLANACAK

Kira gelir vergisi sistemi gereği ev sahipleri 2022 yılında elde ettikleri tüm kira gelirlerini beyanname ile vergi dairesine bildirecekler. Bu kapsamda uygulanan istisna tutarından ev sahipleri sorumlu olmayacaklar. 2022 yılında bu tutar 9.500 TL olarak açıklanmıştı. Ev sahipleri yıllık toplam kira gelirlerinden 9.500 TL’yi çıkaracaklar ve kalan tüm tutar üzerinden kira gelir vergisi ödemekle yükümlü olacaklar.

İKİ EŞİT TAKSİTTE ÖDENİYOR

Kira gelir vergisi ile alakalı olarak ödeme detayları da merak ediliyor. Vergi dairelerinde kira gelir vergisi ödemeleri iki taksitte ödenebiliyor. 31 Mart tarihine kadar kira gelir vergisinin ilk taksiti ile damga vergisi ödenmesi gerekiyor. Bu taksit ödemesi yapıldıktan sonra kalan ödeme için ev sahiplerine Temmuz sonuna kadar süre veriliyor.

GARANTİ BBVA 4 TAKSİT İMKANI SUNUYOR

Garanti BBVA tarafından ev sahiplerine kira gelir vergisi ödemelerinde 4 taksit imkanı sağlanıyor. Bu taksit imkanından yararlanabilmek için internet üzerinden yapılacak ödeme işlemlerinde GarantiPay seçilerek ödeme yapılması gerekiyor. Böylece kira gelir vergisi ücretsiz bi,r şekilde 4 taksite bölünüyor. Garanti BBVA’ya ait kredi kartı ile ödeme yapılmak istenildiği ise vatandaşlar 3 taksitle kira gelir vergisi ödemesi yapabiliyorlar.