Ev sahiplerine kötü haber! Ek emlak vergisi geliyor

AK Parti tarafından hazırlanan birinci vergi paketinin görüşmeleri TBMM'de başlarken ikinci vergi paketi detayları basına sızdırıldı. Ev sahiplerine ek emlak vergisi geliyor!
Ev sahiplerine kötü haber! Ek emlak vergisi geliyor

Ekonomik olarak yaşanan sorunların çözümü ve mali disiplini sağlamak adına Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeni düzenlemelere gidilmiş, bu kapsamda AK Parti tarafından hazırlanan yeni vergi düzenlemesi meclise sunulmuştu. Büyük tartışmalara neden olan yeni yasal düzenleme üzerinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeler devam ederken ikinci vergi paketi detayları basına sızdırıldı.

AK Parti tarafından hazırlanan ikinci vergi paketinde çok konuşulması ve gündeme gelmesine rağmen birinci pakette yer alan emlak düzenlemesinin ağırlıklı olduğu ortaya çıktı. Hayalet ev olarak tanımlanan, yani boş tutulan evlere yönelik yeni ek vergi gündeme gelirken yine lojmanlara yönelik kira düzenlemesi de gündeme taşındı.

HAYALET EVLERE EK VERGİ! KİMLER EK EMLAK VERGİSİ ÖDEYECEK?

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş ve TL'de yaşanan değer kaybı sonrasında pek çok kişi konut yatırımına yönelmiş ve ev almaya başlamıştı. Yatırım amaçlı konut alımlarının artması piyasada yaşanan kiralık ev krizi ile aynı döneme gelirken Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından da konu yakın takip altına alınmıştı.

Boş tutulan ve bu nedenle hayalet ev olarak anılan konutların sahibine ek emlak vergisi yükümlülüğü getirilecek. Böylelikle bu kişilerin evlerini kiraya vermeleri ya satmaları teşvik edilecek. Bu sayede konut kıtlığı sorunu bir nebze çözülecek.

Buna ek olarak konut alım satımı yaparak piyasayı yükselten kişiler için de aldığı konutu 3 sene içerisinde satanlardan 2 kat, 5 sene içerisinde satan kişilerden ise 1 kat tutarında fazla vergi alması da sağlanacak. 230 bin lojman için ise kira fiyatı düzenlemesine gidilecek. Nerede ise bedavaya oturulan lojmanlarda fiyat düzenlemesi yapılacak ve emsal konutların kira bedelleri baz alınarak yüzde 20 indirim yapılarak kira bedelleri yeniden düzenlenecek.

Genel Yayın Yönetmeni