Ev Sahiplerine Vergi Şoku! Emlak Vergisi 2022 İle Cepler Fena Yanacak

Emlak vergisine zam geldi! 2022 - 2025 yılları arasında ödenecek olan emlak vergisi için kullanılan arsa ve arazi metrekare birim değeri yükseldi. Yaşanan yükseliş vergi tutarlarına da etkileyecek.
Ev Sahiplerine Vergi Şoku! Emlak Vergisi 2022 İle Cepler Fena Yanacak

Taşınmazı olan kişilerin ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi için son ödeme tarihi alarmı verildi. Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 31 Mayıs 2022 tarihi itibari ile sona ererken bu sene vergi ödemesi yapan kişiler yüksek tutarlı rakamlar ile karşı karşıya kalacak.

Belediyeler tarafından belirlenen ve emlak vergisi hesaplaması için kullanılan arsa ve arazi metrekare birim değeri fiyatlarında yaşanan artışlar vergi ödemelerine de yansıyacak. Evi, arsası, dükkanı, tarlası olanlar emlak vergisi muafiyeti listesi içerisinde yer almıyorlarsa yüksek tutarda vergi ödemesi ile karşı karşıya kalacak.

EMLAK VERGİSİNE NE KADAR ZAM GELDİ, 2022 EMLAK VERGİSİ 1. TAKSİT SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAM DOLUYOR?

Emlak vergisi rakamları kişinin sahip olduğu taşınmazın büyüklüğü, bulunduğu şehir, ilçe, mahalle özelliklerine göre belirlenirken emlak vergisi ödemeleri için son tarihte yaklaştı. Emlak vergisi borcu olan ev sahipleri için son ödeme tarihi 31 Mayıs 2022 Salı günü itibari ile sona erecek. Bu tarihe kadar isteyen kişiler emlak vergisi borcunun tamamını ödeyebilecekleri isteyen kişiler ise 2 eşit taksit halinde ödeme yapabilecekler.

Ev Sahiplerine Vergi Şoku! Emlak Vergisi 2022 İle Cepler Fena Yanacak

İki eşit taksit halinde ödeme yapmak isteyen kişileri için ise ikinci taksit ödemesini Kasım ayında gerçekleştirecekler. Emlak vergisi rakamları hakkında açıklama yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı "Mesela Cihangir Caddesi’nin rayiç değeri 23 bin TL seviyesinden, 41 bin TL seviyesine yükseldi. Birçok ilçede yaşanan bu artışlar sebebiyle emlak vergisi bu sene cep yakacak" diyerek rayiç bedellerde yaşanan yükselişin vatandaşı olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Emlak365.com