Ev sahiplerinin 1 Temmuza kadar evlerini boş tuttuğu iddialarına yanıt!

Ev sahiplerinin 1 Temmuza kadar evlerini boş tuttukları yönündeki iddialar çok konuşuluyor.
Ev sahiplerinin 1 Temmuza kadar evlerini boş tuttuğu iddialarına yanıt!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sorun günden güne büyüyor. Kira davalarında yaşanan artış ise dikkat çekiyor. Konut kiraları zammında 1 Temmuz'da sona erecek olan yüzde 25 zam sınırı uygulaması için sayılı günler kaldı. Ev sahiplerinin 1 Temmuz'a kadar evlerini boş tuttukları yönündeki iddialar ise büyük yankı uyandırıyor.

Yüzde 25 sınırı hakkında konuşan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkan Vekili Mustafa Hakan Özelmacıklı, iddialara cevap verdi. Ev sahiplerinin 1 Temmuza kadar evlerini boş tuttukları yönündeki iddiaları yanıtlayan Mustafa Hakan Özelmacıklı, "İstanbul'da metrekare fiyatları yükseldi. 100 metrekare için 20 bin TL kira söz konusu, mal sahiplerinin temmuzu bekleme ihtiyacı yok zaten bu sınır gelmezse TÜFE üzerinden kira zammı yapacaklar" dedi.

haber-ankara-1280720-44.jpg

"EYLÜLE DOĞRU KONUTTA TANSİYON YÜKSELİR"

Ev almak isteyenlerin elini çabuk tutması gerektiğini söyleyen Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Bu süreçte ev kiralamak isteyenler hızlı olmalı. Kiralık daire sayısı az. Tayin durumları, yatırımcının kiraya vermek için daire almaması, ek emlak vergileri derken özellikle Eylül'e doğru konutta tansiyon yükselir" ifadelerini kullandı.