Ev sahiplerinin yeni oyunu ortaya çıktı! Bunları yapmayan kiracı evden çıkarılıyor!

Ev sahiplerinin son dönemlerde kiracılarını evden çıkarmak için uyguladıkları hesap oyunu ortaya çıktı. Kiracıyı borçlu çıkarmak için banka hesaplarını kapatan ev sahiplerine karşı ne yapılması gerektiği belli oldu.
Ev sahiplerinin yeni oyunu ortaya çıktı! Bunları yapmayan kiracı evden çıkarılıyor!

Türkiye’de ev sahipleri ile kiracılar arasında adeta köşe kapmaca oynanmaya başlandı. Ev sahipleri evlerinde eski kiracıları istemiyorlar. Her yıl kiracı yenilemek isteyen ev sahipleri bu şekilde yüksek kira geliri elde edebiliyorlar. Bu durum kiracılar için uygun olmuyor. Bir ev sahibinin normal koşullarda kiracıyı evden çıkarması da hiç kolay değil. Bunun için de farklı yollar tercih ediliyor.

EV SAHİPLERİNİN BANKA OYUNU

Ev sahipleri kirasını düzenli ödeyen bir kiracıyı kolay kolay evden çıkaramıyorlar. Ancak bunun için farklı bir yol tercih edilmeye başladı. Ev sahibi kiracıya kira ödemesi yapması için verdiği banka hesabını kapatıyor. Kiracı kira ödemesini bu şekilde ev sahibine ulaştıramıyor. Kira ödemesi ev sahibine ulaşmayınca da ev sahibi yasal işlemleri başlatarak kiracıyı evden çıkarabiliyorlar.

KİRACILAR NE YAPMALI?

Kiracıların ev sahiplerine karşı bu durumda yapmaları gereken bazı işlemler bulunuyor. Öncelikle ev sahibinin banka hesabını kapattığı tespit edilmesi gerekiyor. Kiracı gönderdiği kira bedelinin takibini yapmalıdır. Ev sahibi eğer banka hesabını kapatmışsa ve kendisine ulaşılamıyorsa kiracı ilk olarak kirayı konutta ödemeli şeklinde göndermelidir. Bu yolla da ev sahibi kirayı almıyorsa o zaman Sulh Hukuk Mahkemesine başvuru yapılmalı ve mahkemenin belirleyeceği banka hesabına kira borcunu ödemelidir. Bu şekilde ev sahibinin kurduğu oyun bozulacaktır ver kiracı temerrüde düşmeyecektir.

Ev sahiplerinin oyununa düşen kiracıların evden çıkarılmaları oldukça kolay bir şekilde olabiliyor. Önce kiracıya kira ihtarlı ödeme emri gönderilir ve 30 günlük süre verilir. Bu sürede ödeme yapılmazsa kiracı aleyhinde temerrüt nedeniyle tahliye davası açılarak kiracının evden tahliyesi sağlanabilir.