Ev sahiplerinin yeni yöntemi! 1 yıllık peşin ve çıkış taahhütname dönemi

Yüzde 25'lik kira artış tavanı uygulamanın son bulmasıyla, ev sahipleri yeni yöntemler arayışına girdi.
Ev sahiplerinin yeni yöntemi! 1 yıllık peşin ve çıkış taahhütname dönemi

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan zorluk günden güne artıyor. Ev sahiplerinin yeni yöntemi ise kiracıları zora sokacak. Ev sahipleri, 1 yıllık peşin ödeme ve çıkış taahhütnamesi talep etmeye başladı.

1 Temmuz 2024 itibarıyla sona erecek olan yüzde 25'lik kira artış tavanı uygulaması nedeniyle ev sahipleri yeni yöntemlere yöneldi. Yüzde 25'lik kira artış tavanı uygulamasının son bulmasıyla birlikte, mülk sahipleri kiracılardan bir yıllık peşin kira ve çıkış taahhütnamesi talep etmeye başladı. Yüzde 25 kira artış sınırı nedeniyle ev sahipleri ve kiracılar arasında ciddi bir sorun yaşanmıştı. Aralarındaki sorunları aşamayan ev sahipleri ve kiracıların problemleri mahkemelere kadar taşındı.

haber-ankara-1280720-2024-06-25t142910-732.jpg

"HER BÖLGENİN FARKLI DİNAMİKLERİ VAR"

Tüketiciler Konfederasyonu (TÜKONFED) Emlak Komisyonu Başkanı Bora Tren, “Önümüzdeki dönemde kira tespit davalarının ikiye, üçe katlanacağını öngörüyoruz. Bölgesel olarak bu konuda çalışmalar yapılabilir. Ankara’daki bir yerle İstanbul Etiler’deki yerin kira artış oranlarıyla ilgili sınırlamalar gelebilir. Çünkü her bölgenin farklı dinamikleri var" dedi.

Vatandaşlar, yüzde 25 sınırının kalkması konusunda bir süredir fikir ayrılıkları yaşıyor. Ev sahiplerinin 1 yıllık peşin ödeme ve çıkış taahhütnamesi talep etmeye başlaması ise tartışma konusu oldu.