Ev satın almak isteyenler! Yeni düzenleme ile gayrimenkul satışlarında zorunlu hale getirildi!

26801 sayılı Resmi Gazete'deki Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de değişiklik yapıldı. Taşıt dışı gayrimenkuller için TL zorunlu oldu.
Ev satın almak isteyenler! Yeni düzenleme ile gayrimenkul satışlarında zorunlu hale getirildi!

Türkiye'de konut satışlarına ilişkin yeni bir düzenleme yapıldı. 2008 yılında yürürlüğe giren 26801 sayılı Resmi Gazete'deki Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de değişikliğe gidildi.

Gayrimenkul satışlarına Türk Lirası şartı getirildi!

2008 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan ' Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'in 8. maddesinin 9 fıkrasında yer alan maddenin sonuna yeni ifadeler eklendi. Söz konusu maddede yapılan değişikliğe göre, taşıt dışı menkul satışlarının Türk parası ile yapılması zorunlu hale getirildi.

İlgili Tebliğ'in 8. maddesinin 9. fıkrasında;

'' Türkiye'de yerleşik kişilerin kendi aralarında akdedecekleri; taşır satış sözleşmeleri dışında kalan menkul satış sözleşme bedelini ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerini döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırmaları mümkündür '' ifadeleri yer alıyordu. Yapılan değişiklik ile birlikte maddenin sonuna şu ifadeler eklendi:

'' Ancak sözleşme konusu ödeme yükümlülüklerinin Türk parası cinsinden yerine getirilmesi ve kabul edilmesi zorunludur. ''

Ev satın almak isteyenler! Yeni düzenleme ile gayrimenkul satışlarında zorunlu hale getirildi!

Taşıt alım satımı kapsam dışında bırakıldı

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenleme araç alım satımı dışındaki menkul satışlarda geçerli olacak. Ayrıca, ilgili Tebliğ'in 15. fıkrasında yer alan 'kararlaştırılması' ifadesi ' kararlaştırılması, ödenmesi ve kabul edilmesi ' şeklinde değiştirildi.

Tebliğ'in 15. maddesinde ise '' Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı şirketlerinin taraf olduğu gayrimenkul satış ve gayrimenkul kiralama dışında kalan sözleşmelerde, sözleşme bedelinin ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerin döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılması mümkündür '' ifadeleri yer alıyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile taşıt dışı menkul satış sözleşmelerinde ödemelerin Türk Lirası ile yapılması zorunlu hale getirildi.

Emlak365.com