Ev yapmak için destek arıyorum nereye başvuru yapmam gerekiyor?

Ev yapmak isteyenler için devlet desteği bulunuyor. İki ayrı ev yapım desteğinden faydalanmak isteyenler 40 bin TL ve 70 bin TL destek alma şansı yakalıyorlar. İşte bakanlığın o destekleri..
Ev yapmak için destek arıyorum nereye başvuru yapmam gerekiyor?

Kendi evini yapmak isteyenler için maliyetler çok yükseldi. İnşaat malzeme fiyatlarının tavan noktasına yükselmiş olması ev yapmak için bekleyenleri kara kara düşündürüyor. Kendi evini yapmak için sırada olan ancak ekonomi gücü el vermeyen ve sağlıksız durumda yaşayan vatandaşlara ise Aile Bakanlığı'ndan çok özel bir destek sağlanıyor.

Aile Bakanlığı barınma yardımları kapsamında vatandaşlara ev yapım desteği sağlıyor. Toplam 4 destekten oluşan barınma yardımlarının iki tanesi ev yapım desteği şeklinde sunuluyor.

BARINMA YARDIMLARININ İKİSİ EV YAPANLARA

Ev yapanlar için barınma yardımı almak özel gelir koşuluna tabi. Aile Bakanlığı'nın ana kurum, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının aracı kurum olarak hizmet verdiği barınma destekleri genel olarak; ev arsası olan ancak sağlıksız koşullarda kalan vatandaşların daha iyi şartlarda yaşamaları, daha güzel yaşam alanı elde etmeleri için sağlanır.

Ev yapım yardımı almak için Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü resmi sitesinden bir açıklamada bulundu.

Koşulları açıklayan devlet kurumu vatandaşların nasıl destek alabileceklerini açıkladı. Buna göre destek almak için sağlanması gereken ilk koşul hane gelir şartı. Bakanlık açıklamasında "Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2022 yılı için 1.417,80-TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma" ifadelerine yer verdi. Başvurular bu açıklama kapsamında yapılacak.

Başvuru şartlarını sağlayanlar ne kadar destek alacak?

Kendi arsasına betonarme ev yapmak isteyenlere 70.000 TL destek verilecek.

Kendi arsasına prefabrik ev kurmak isteyenlere ise 40.000 TL ödenecek.

Başvuru yapmak istiyorum diyenler...

Tüm başvuru işlemleri vatandaşların ikamet ettikleri ilçedeki kaykamlığa, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf birimine yapılacak.