Evi Olanlar, Araç Sahipleri ve Bankalardan Taşıt, Konut, İhtiyaç Kredisi Çekenler Dikkat! Yeni Tavsiye Kararı Yayımlandı

Corana virüsü salgını nedeni ile açıklanan tedbir kararları ve destek ödemeleri için kapsam genişlemeye devam ediyor.
Evi Olanlar, Araç Sahipleri ve Bankalardan Taşıt, Konut, İhtiyaç Kredisi Çekenler Dikkat! Yeni Tavsiye Kararı Yayımlandı

Corana virüsü salgını nedeni ile açıklanan tedbir kararları ve destek ödemeleri için kapsam genişlemeye devam ediyor. Yeni bir tavsiye kararı da bankalardan kredi çekenler, araç sahibi olanlar ve evi olan kişiler için Türkiye Sigorta Birliği tarafından açıklandı. Bankalardan kredi çekmek isteyen kişilere yapılan hayat sigortası, ev alanlara yapılan DASK poliçesi ve araç sahiplerini ilgilendiren zorunlu trafik sigortası hakkında yeni tavsiye kararı alındı. Detaylar haberimizde...

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilindiren çok önemli bir karar açıklandı.



TÜRKİYE SİGORTA BİRLİĞİ TARAFINDAN AÇIKLANAN ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI, DASK VE HAYAT SİGORTASI POLİÇELERİ İÇİN AÇIKLANAN TAVSİYE KARARI!



"Genel uygulamada DASK ve Zorunlu Trafik sigortalarında prim ödemeleri peşin veya kredi kartına genellikle 3 taksit şeklinde tahsil edilmektedir. Üye şirketlerin Nisan ayından itibaren düzenlenecek Zorunlu Trafik Sigortası ve DASK poliçe primlerini kredi kartına 5 taksit olacak şekilde tahsili tavsiye edilmektedir.



Bankaların/kredi kuruluşlarının kredilerini yeniden yapılandırması/geri ödemelerin ertelenmesine yönelik aldıkları tedbirlerle uyumlu olarak; hayat sigorta şirketlerinin, bireysel kredilerle bağlantılı olarak akdedilmiş olan hayat sigortaları kapsamındaki riskler için, kredi süresinin uzadığı poliçelerde erteleme süresi boyunca teminat vermeye devam etmeleri tavsiye edilmektedir.



Sigortalıların Nisan ayı ve devam eden sigorta prim tahsilatlarının ek maliyet alınmadan bir ay ertelenmesi tavsiye edilmektedir. Sağlık sektöründe hizmet veren sağlık çalışanlarına destek olabilmek gayesi ile sigorta ürünlerinde prim indiriminde bulunulması tavsiye edilmektedir.



Bu tavsiyeler çerçevesinde sigortacılık sektörü, ilgili tüm paydaşlar ve kamu otoritesi ile işbirliği içinde birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla, sigortalıların hak mahrumiyetlerine yol açmadan, iş sürekliliğini koruyarak faaliyetlerine devam edecektir."



Evi Olanlar, Araç Sahipleri ve Bankalardan Taşıt, Konut, İhtiyaç Kredisi Çekenler Dikkat! Yeni Tavsiye Kararı Yayımlandı



BANKALARDAN KREDİ ÇEKMEK İSTEYENLER, EVİ OLANLAR, EV ALMAK İSTEYENLER VE ARAÇ SAHİPLERİNE TAKSİT KOLAYLIĞI TANINDI!



Söz konusu tavsiye kararı ile beraber konut kredisi çekmek isteyen kişilere yapılan hayat sigortası, ev sahipleri tarafından yapılması zorunlu olan DASK poliçesi ve araç sahipleri tarafından mecburi tutulan zorunlu trafik sigortası için 5 taksit kararı çıktı.



Söz konusu poliçeler için daha önce aracı kurumlar 3 taksit yaparken yeni düzenleme ile söz konusu taksit sayısı 5'e yükselmiş oldu.



Emlak365.com