Evim Mağduriyeti Kabusu Sona Eriyor, Lisanslı Faizsiz Tasarruf Finansman Şirketleri Geliyor

Son dönemde sayılarının hızla artması üzerine evim şirketleri olarak anılan faizsiz finansman tasarruf şirketleri hakkında yeni önlemler alınmıştı.
Evim Mağduriyeti Kabusu Sona Eriyor, Lisanslı Faizsiz Tasarruf Finansman Şirketleri Geliyor

İlk olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile faizsiz finansman şirketleri için yeni bir kanuni düzenleme hazırlığı yapıldığı ilan edilmiş, sonrasında alınan kararlar peş peşe hayata geçirilmişti. Bu kararlar kapsamında şirketlere belirli yükümlülükleri yerine getirme zorunluluğu getirilirken, bu şartları yerine getiremeyen şirketler tasfiye edilmişti.

Bu kapsamda faizsiz konut ve araç edindirme şirketleri için lisans sürecinde sona gelinde. BDDK tarafından aranılan şartları yerine getiren şirketlere lisans verilmeye başlandı. Tasfiye sürecine giden şirketlerin müşterileri de lisans alan firmalara dağıtılırken böylelikle evim mağduriyeti sona erdirilmiş olacak.

BDKK TARAFINDAN LİSANS VERİLECEK OLAN FAİZSİZ TASARRUF FİNANSMAN ŞİRKETLERİ HANGİLERİ?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK tarafından verilen sürenin sonuna kadar aranılan şartları yerine getiremeyen 21 evim şirketi tasfiye edilmişti. 6 tasarruf finansman şirketi ise intibak taleplerini yerine getirerek lisans almaya hak kazanmıştı.

İntibak sürecini tamamlayarak lisans almaya hak kazanan faizsiz finansman şirketleri Birevim, Emin Evim, Fuzul Gayrimenkul, İmece Yatırım, Katılımevim ve Sinpaş Yapı Endüstri olarak ilan edildi. Bu şirketler üzerinden birikim yapan kişiler artık devlet güvencesi ile daha güvenilir bir şekilde yatırım yapabilecek. Böylelikle sisteme giriş yapan kişi sayısında artış yaşanması bekleniyor.

Tasfiye edilen şirketlerde birikim yapan 49 bin evim mağdurunun ise bekleyişi sürüyor. Bu kişilerin TMSF'ye devredilen alacaklarının lisans verilen şirketler üzerinden sisteme devam etmemeleri halinde TMSF tarafından geri verileceği belirtiliyor.

Emlak365.com