Evim Şirketi Mağdurları İçin TMSF Para İadesi İçin 698 Milyon Kaynak Aktardı!

BDDK tarafından alınan karar ile aranılan kriterleri yerine getirmeyen faizsiz finansman şirketleri için kapatma kararı alınmıştı. Kapatılan evim şirketleri için ödeme başladı!
Evim Şirketi Mağdurları İçin TMSF Para İadesi İçin 698 Milyon Kaynak Aktardı!

Son dönemde faizsiz finansman şirketlerinin sayılarının büyük bir hızla artması üzerine hükümet tarafından alınan kararla bu şirketlere yönelik yasal düzenleme yapılmıştı. Yapılan düzenleme kapsamında bu şirketlere belirli sermaye şartı getirilirken bu şartları yerine getirmeyen şirketlerin ise tasfiye edilmesine karar verilmişti. 

Tasfiye edilen şirketler üzerinden birikim yapan kişilerin alacakları için ise bu şirketler BDDK tarafından TMSF'ye devredilmişti. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından sonunda beklenen açıklama geldi ve tasfiye komisyonlarına 698 milyon kaynağın aktarıldığı ilan edildi. 

TMSF EVİM MAĞDURLARINA NE ZAMAN ÖDEME YAPACAK?

TMSF tarafından yayımlanan açıklama ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'nın devrettiği faizsiz finansman şirketleri mağdurlarına ödemelerin devam ettiğini söyledi. Süreçte 20 şirket tasfiye edilirken bu şirketlerce yapılan 44 bin sözleşme ise faaliyet izni alan şirketlere devredilmişti. 

Bu sözleşmelerden yüzde 90'ının devri tamamlanırken, süreci tamamlanan kişilere SMS ile gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Kapatılan şirketlerin tasfiye komisyonlarına TMSF tarafından 698 milyon liralık kaynak aktarıldı. Bugüne kadar yapılan ödemeler ise 269 milyon TL seviyesine ulaştı. 13 bin 611 sözleşme için işlemler tamamlanırken yeni sözleşme imzalayan 576 müşteri için ise devralan şirketlere muidiler için 7,1 milyon TL kaynak aktarımı yapıldı. Süreçte iletişim bilgilerin değiştiren muidiler ise SMS ile bilgilendirme yapılacağı için mutlaka iletişim bilgilerini düzeltmesi yönünde uyarıldı. Söz konusu düzeltme yeni şirketlere başvuru yapılarak gerçekleştirilecek.