Evimin altından fay geçiyor mu? MTA adresten fay hattı sorgulama

Son dönemde peş peşe yaşanan depremler sonrasında MTA adresten fay hattı sorgulama ekranı bir daha gündem oldu. Evimin altından fay geçiyor mu?
Evimin altından fay geçiyor mu? MTA adresten fay hattı sorgulama

Evimin altından fay geçiyor mu? MTA adresten fay hattı sorgulama - Türkiye son dönemde ne yazık ki peş peşe depremler yaşamaya başlarken depremden korkan kişiler kendi evlerinin güvenliklerinden endişe etmeye başlamışlardı. Özellikle de deprem riski yüksek illerde yaşayan kişiler MTA fay hattı sorgulaması yaparken harita yenilendi.

EVİMİN ALTINDAN FAY HATTI GEÇİYOR MU?

Türkiye'nin pek çok ili ve ilçesi ne yazık ki aktif fay hattı üzerinde bulunurken bu da deprem riskini arttırmaktadır. Yapılan evlerin büyük bir bölümünün deprem yönetmeliğine uygun olmaması yaşanacak olası bir depremi büyük bir faciaya çevirirken 6 Şubat depremleri bunun en büyük kanıtı olarak gösterilmektedir. Yaşanan şiddetli depremde pek çok konut yıkılırken depremde yıkılan evlerinin altında kalan 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

fay-hatti.jpg

E-DEVLET FAY HATTI SORGULAMA!

Sizinde evinizin güvenliği ve depreme dayanıklılığı konusunda endişeleriniz bulunuyorsa bu durumda e-Devlet üzerinden fay hattı sorgulama işlemi yapabilirsiniz.Bunun için siteye giriş yaptıktan sonra AFAD Türkiye Deprem Tehlike Haritaları İnteraktif Web Uygulaması üzerinden fay hattı sorgulama ekranına geçiş yapmanız yeterli olacaktır.

e-Devlet sitesine girdikten sonra arama bölümüne Türkiye Deprem Tehlike Haritaları yazın. Çıkan arama sonucuna tıklayın ve uygulayamaya git butonuna basın. AFAD sitesinden evinizin altından fay geçip geçmediğini bu şekilde öğrenebilir, evinize en yakın fay hattını öğrenerek öğrenmiş olduğunu sonuca göre tedbirinizi alabilirsiniz.

Genel Yayın Yönetmeni