Evini onaracaklar, eşyalarını değiştirecekler dikkat! 75 Bin TL devlet desteği veriliyor!

Evini onarmak isteyenlere ve eşya alacaklara devlet desteği verileceği açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evlerini onarmak isteyen ve eşya alacak olan vatandaşlara 75 Bin TL karşılıksız destek veriyor. Peki bu sosyal yardım hangi şartlarla kimlere veriliyor?
Evini onaracaklar, eşyalarını değiştirecekler dikkat! 75 Bin TL devlet desteği veriliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından son yıllarda sosyal yardım programları oldukça çeşitlendirildi. Yaklaşık 50 ayrı sosyal yardım programı ile vatandaşlara ihtiyaç sahibi olmaları durumunda nakdi ve ayni yardımlarda bulunuluyor. Bu sosyal yardımlar içerisinde Barınma Yardımları da yer alıyor. Vatandaşların her türlü ihtiyacını düşünen Aile Bakanlığı evini onaracaklara veya evlerine eşya alacaklara nakit yardımlar veriyor. Ancak bu sosyal yardımın da bazı şartları bulunuyor. 

75 BİN TL NAKİT YARDIM!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaptığı duyuru kapsamında evlerinde onarım yapılması gereken vatandaşlara veya eşyaları eskiyen ve eşyalarını değiştirme durumunda olanlara nakit sosyal yardımlar veriliyor. Bu kapsamda 75 Bin TL'ye kadar ödeme yapılıyor. Bu sosyal yardımı alan vatandaşlar evlerini onararak veya yeni eşyalar alarak daha uygun koşullarda ailelerinin yaşam sürmelerini sağlayabiliyorlar. 

KİMLER EV ONARIM YARDIMI ALABİLİRLER?

Ev onarım yardımı alabilmenin bazı sağlanması gereken şartları bulunuyor. Öncelikle oturulmayacak derecede eski ve bakımsız bir evde oturmak gerekiyor. Bu sosyal yardıma başvuru yapacak kişilerden gelir şartı da aranıyor. Hane içinde kişi başı ortalama net gelir 1.833 TL'den fazla olmamalıdır. Bu gelirin sağlanması durumunda son olarak da yaşlılık, tek ebeveynli aile, dul olmak ve engellilik gibi durumların herhangi birisinin olması gerekiyor. Ayrıca onarım yapılacak evin tam hisseli tapusuna sahip olma şartı da aranıyor. 

Evini onaracaklar, eşyalarını değiştirecekler dikkat! 75 Bin TL devlet desteği veriliyor!

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Aile Bakanlığı barınma Yardımı için başvuru işlemleri de merak ediliyor. Yapılan bilgilendirmelere göre Aile Bakanlığı'nın il ve ilçelerde bulunan bağlı birimlerine giderek bu başvuru işlemleri yapılabiliyor. Başvuru alındıktan sonra verilen bilgilerin doğruluğu araştırılıyor. Ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyeti bu başvuruları değerlendirerek ev onarım veya ev eşyası alımı yardımını onaylıyorlar. Bunun ardından da ödemeler yapılıyor. 

PREFABRİK EV VE BETONARME EV YAPTIRMA YARDIMI DA VERİLİYOR!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara aynı şartlarda prefabrik ev yaptırma ve betonarme ev yaptırma yardımları da veriliyor. Bu kapsamda prefabrik ev yaptırmak isteyenler 150 Bin TL'ye kadar, betonarme ev yaptırma isteyenler ise 200 Bin TL'ye kadar devlet desteği alabiliyorlar.