Evini Satmak İsterken Evsiz Kaldı! Ev Satarken Dolandırılmamak İçin Bunlara Dikkat

Konut kredisi çekerek satın aldığı evi satmak isteyen bir kişi iddialara göre anlaştığı emlakçı ile dolandırıldı. Evini satan kadın hem evinden oldu, hem de satış parasını alamadı. Peki, ev alıp satarken dolandırılmamak için nelere dikkat edilmeli?
Evini Satmak İsterken Evsiz Kaldı! Ev Satarken Dolandırılmamak İçin Bunlara Dikkat

İstanbul'da yaşanan bir olayda iddialara göre evini satmak için emlakçı ile anlaşan bir kadın evinden oldu! İstanbul'da yaşayan ve pandemi nedeni ile işleri bozulan kadın 2015 yılında emlakçıdan almış olduğu evi yine aynı emlakçı üzerinden satmak istedi.

Emlakçı ile anlaşana kadın 150 bin liraya evini satışa çıkardı. Bir süre sonra emlakçı kadını arayarak evini sattığını ve gelip imza atması gerektiğini söyledi. Kadın giderek emlakçının "paran bende" sözlerine güvenerek satış için gereken imzaları attı.

EVİNİ SATMAK İSTERKEN EVSİZ KALDI!

Kadının iddialarına göre evin satışı yapıldı, ancak emlakçı parasını vermedi. Aradan geçen süreye rağmen parasını alamayan kadın konut kredisi çekerek satın aldığı evin bankadaki borcunun da halen kendi üzerinde görünüyor olması nedeni ile tekrar emlakçıya gitti.

Emlakçının anahtarı kızarak kendisine geri iade ettiğini iddia eden kadın anahtarla evine girmek istediğinde tekrar bir şok yaşadı, çünkü kapının anahtarı değiştirilmişti. Show Haber muhabirler ile emlakçının ofisine giden kadın yaka paça dışarı çıkarılırken emlakçı konu hakkında açıklama yapmadı.

EV ALIP SATARKEN DOLANDIRILMAMAK İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Hem ev alırken hem de konut satışı yapılırken ne yazık ki pek çok kişi dolandırıcıların hedefi haline gelebiliyor. Öncelikle bu konuda kesinlikle dikkatli olunması, emsallerinden çok daha ucuz fiyatlarla satışa konulan her ilana temkinli yaklaşılması, ev satışı yapılmadan ve tapu üzerinize alınmadan yüksek tutarlı kaparo ve peşinat ödenmemesi gerekiyor.

Ev satışı konusunda da tapu takas sistemi gibi sistem tarafından güvenliğin sağlandığı, tapunun el değiştirmesi ve paranın hesaba yatırılmasının güvence altına alındığı sistemlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yasal düzenleme ile emlakçılara yetki belgesi zorunluluğu getirilmiş olup, yetki belgesi olmayan hiçbir emlakçıdan hizmet alınmamalıdır.